Stigao je novi trailer za žensku verziju Istjerivača duhova i ne razumijemo zašto se ljudima ne sviđa

Prvi trailer bio je najomraženiji klip na YouTubeu

FOTO: YouTube

Upravo je stigao novi trailer za dosta kontroverzni reboot filma Istjerivači duhova, piše Guardian. U ovom, novom, traileru upoznajemo Kevina, lika kojeg igra dosta popularni Australac Chris Hemsworth.

Osim toga, svjedočimo i tome kako novi ženski kvartet istjerivača (Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones i Kate McKinnon) njujorški političari vrbuju da bi grad izbavile od duhova koji spremaju dosta gadne stvari. Doduše, najsmiješnija scena koju smo imali prilike vidjeti u novom traileru bila je ona u kojoj je Kevina opsjeo neki jako zločesti duh.

A tu je i Slimer, duh koji se u ovaj reboot vratio iz originalnog filma iz 1984. godine, i čini se da može izbljuvati mnogo više one gadne nadnaravne sluzi nego ikad prije. Treba pohvaliti i neke nove, s vizualnog gledišta, dosta dobro napravljene duhove koje ćemo bliže upoznati već u srpnju (za kad je zakazana premijera filma).

Najomraženiji trailer na YouTubeu

Prvi trailer ovog rebeoota Paula Feiga bio je, inače, prošli mjesec najomraženiji trailer u povijesti YouTubea. Vjerojatno zbog činjenice što je ovaj redatelj glavne uloge odlučio povjeriti ženama, s obzirom na to da je to odluka o kojoj se u posljednje vrijeme dosta loše priča. Feig, kuler kakav jest, odbacio je kritike na taj račun kao “zlonamjerno, mizogino sranje”.

No, cijela priča o novim Istjerivačima duhova otišla je u međuvremenu toliko daleko da su marketinški stručnjaci zaduženi za promociju ženske verzije kultnog klasika s dijela merchandisea morali maknuti glumice. Osim toga, mnogi film kriziziraju i zbog toga što misle da je afroamerička komičarka Leslie Jones utjelovila jako sterotipiziranu verziju tipične crnkinje iz New Yorka.

Publici nije baš sjeo ni novi trailer

A čini se da se takav negativni recepcijski trend nastavlja s obzirom na to da se u trenutku pisanja ovog teksta od nešto više od 36.000 ljudi, koliko ih je na YouTubeu izrazilo svoje mišljenje o novom traileru, samo 8.000 njih svidjelo ono što su vidjeli.

A za slučaj da ste si s računanjem dobri poput autora ovog teksta, novi trailer nije se svidio nešto više od 27.000 ljudi. No, premijera je zakazana za 15. srpnja pa ćemo vidjeti kako će film stajati na kino blagajnama. Navodno se čuda još uvijek događaju.