Studenti na Braču organiziraju filmski festival koji bi mogao biti jedno od zanimljivijih događanja ovog ljeta

Osnivač i direktor festivala je mladi redatelj i producent Bruno Mustić

FOTO: Photographer: Zoran Mikincic-Bud

Od 6. do 8. kolovoza Brač će biti središte filmske umjetnosti s prvim po redu Brač Film Festivalom koji se održava u sklopu manifestacije Supetarsko lito. Osnivač i direktor je mladi redatelj i producent Bruno Mustić, a u projektu sudjeluje preko 50 mladih ljudi, uglavnom studenata, iz cijele regije.

Cjelokupni program festivala izgleda dosta zanimljivo. Glavni dio se dijeli na: projekcije za djecu, kratkometražni program i dugometražni program. Film Ognjena Sviličića, “Takva su pravila”, koji se proslavio nagradom na venecijanskom festivalu otvara Brač Film Festival. Drugu večer obilježit će švedski film “Turist” redatelja Rubena Östlunda koji je 2014. godine dobio nagradu žirija u programu Un certain Regard filmskog festivala u Cannesu, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u kino-hitu “Bit ćemo prvaci svijeta”.

Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta. Svoje filmove predstaviti će studenti filmskih akademija u Zagrebu, Beču, Ljubljani, Banja Luci, par nezavisnih mladih autora te studenti European Film Collegea iz Danske.

Klinci će moći uživati u programu “Koko u Supetru” sva tri dana u jutarnjim satima, te pogledati koje je dogodovštine naš najpopularniji mladi junak Koko proživio u filmovima “Koko i duhovi”, “Zagonetni dječak” te “Ljubav ili smrt”.