Stvarno rade filmski prequel Sopranosa. Ali, jasno, nema Gandolfinija pa ne znamo što da mislimo

Priča se događa u New Jerseyju 60-ih i u središtu je Tonyjev tata

Stvarno, u pripremi je film čija se radnja događa prije početka Sopranosa. Studio New Line Cinema, podružnica Warner Brosa (tvrtka Time Warner), kupio je prava na scenarij naslovljen “The Many Saints of Newark” kojeg su napisali David Chase, tvorac “Obitelji Soprano”, i Lawrence Konner, filmski i televizijski scenarist.

Priča je smještena u šezdesetim godinama u New Jerseyju, s pozadinom rasnih nemira u najvećem gradu u toj saveznoj državi – Newarku, prenose američki mediji pozivajući se na izvore bliske produkciji. Radit će se o napetostima između afroameričke i talijansko-američke zajednice, još izraženijim u svijetu organiziranog kriminala.

Mama Livija i tata Corrado

Detalji projekta još se drže u tajnosti, ali nekoliko likova iz serije “Obitelj Soprano” trebalo bi se pojaviti u filmu. Nažalost, James Gandolfini, nezaboravni Tony Soprano iz serije, umro je u lipnju 2013. od srčanog udara u 51. godini. Od poznatih likova spominju se Tonyjeva mama Livija i ujak Corrado te njegov tata, Johnny Boy, kojeg su u seriji često spominjali.

Koscenarist David Chase bit će i producent filma te će ga se konzultirati u postupku odabira redatelja čije ime još nije poznato. Emitirana od 1999. do 2007. na američkoj kabelskoj postaji HBO, “Obitelj Soprano” predstavljala je po mišljenju brojnih stručnjaka prekretnicu u povijesti tv serija. Mnogi vide u toj sagi o mafijaškoj obitelji iz New Jerseyja početak onoga što se danas smatra novim zlatnim dobom televizijskih serija. “Obitelj Soprano” imala je šest sezona i 86 epizoda, a nagrađena je s 21 nagradom Emmy i pet Zlatnih globusa.