Sve je izglednije da je Genisys bio posljednji nastavak Terminatora ikad

Zbog loše zarade Paramount je odlučio uništiti najpoznatijeg robota iz budućnosti

Arnold Schwarzenegger
FOTO: YouTube

Ako ste se nadali da ćemo nekad u budućnosti Arnolda Schwarzeneggera opet gledati kao Terminatora, onda za vas imamo jednu tužnu vijest. Izgleda da je Genisys bio posljednji nastavak ove nekad kultne franšize. Odgovorni su, naime, odlučili da daljnjih nastavaka neće biti zbog rekordno loše gledanosti zadnjeg nastavka (što dakako znači da je naprosto zarada ostvarena od prodaje ulaznica premala).

Studio Paramaount u ovaj je film, naime, uložio 150 milijuna dolara, a Genisys je na američkim je kino blagajnama zaradio tek nešto manje od 90 milijuna dolara – što, naravno, znači da je studio na gubitnku i to velikom. Dobro, treba priznati da je film globalno dosad uprihodio više od 440 milijuna, od toga više od četvrtine zarade odlazi na prodaju ulaznica na kineskom tržištu.

Ishod koji nitko nije očekivao

Nitko nije vjerovao da će Genisys toliko podbaciti, osobito zbog nevjerojatnog uspjeha producenta filma, Davida Ellisona, da u film vrati legendarnog Arnieja. Ali, nisu ni druga glumačka imena bila baš nepoznata. Tako smo, primjerice, kao Sarah Connor gledali Emiliu Clarke koja se proslavila serijom Igra prijestolja. Čak je i James Cameron, čovjek koji je stvorio Terminatora, ovom trećem dijelu trilogije dao svoj blagoslov. No, kritika je film svejedno dočekala na nož.

Ali još uvijek postoje oni optimističniji fanovi koji se još uvijek nadaju da bi neočekivano velik uspjeh filma u Kini mogao spasiti franšizu od sigurne smrti. Događalo se to, naime, već i prije. Film Pacific Rim Guillerma Del Tora trebao je dobiti svoj nastavak zahvaljujući dobrom plasmanu na kinesko tržište filma (makar je i ta priča u međuvremenu malo utihnula pa ne znamo hoće li se nastavak stvarno i dogoditi).