Svi čekaju da novi Blade Runner dođe u kina, a redatelj filma kaže kako se pomirio s činjenicom da će film vjerojatno propasti

Denis Villeneuve pred sobom ima težak zadatak, i očekuje kritike gledatelja

FOTO: Warner Bros. Pictures/YouTube/Screenshot

Redatelj Denis Villeneuve, koji se proslavio filmom Arrival za kojeg je dobio i nominaciju za Oscara, nedavno je progovorio o tome što ljudi očekuju od njegovog novog filma, Blade Runner 2049. U intervjuu za Hollywood Reporter, Villeneuve je iskreno priznao kako zapravo nije optimističan oko uspjeha nastavka Blade Runnera.

Ryan Gosling i ja smo se pomirili s činjenicom kako su šanse da film uspije veoma male. Ja sam ga prihvatio režirati jer je scenarij bio odličan, ali, koliko god se trudili, i bili sigurni da smo napravili nešto kvalitetno, gledatelji će ga uspoređivati s originalom, a to je remek-djelo”, komentirao je redatelj.

Nastavak je vjeran originalnom Blade Runneru

Originalni Blade Runner snimljen je 1982. godine, i tada nije imao osobit uspjeh u kinima, iako je bio hvaljen od strane filmskih kritičara. Tek je u videotekama i na televiziji postao hit, a postavio je i standarde za znanstvenu fantastiku. Redatelj prvog filma, Ridley Scott, nije bio uključen u snimanja, ali Villeneuve kaže da je imao osjećaj kao da ga Scott stalno nadgleda.

U nastavku, Gossling glumi lovca na replikante, Agenta K. Harrison Ford se vraća kao Rick Deckard. Gosling i Villeneuve su inzistirali na tome da nastavak bude vjeran originalu, od kojeg je prošlo 35 godina, što znači da publika očekuje mnogo od Blade Runnera 2049. U svjetska kina stiže 4. listopada.