Svi se jako vesele novom Marvelovom televizijskom projektu. U pitanju je serija o manje poznatim X-Menima

Serija će se zvati Legion, a naslovnu ulogu će igrati Dan Stevens

FOTO: marvel

Čini se da ćemo X-Mene uskoro gledati i na malim ekranima, piše Guardian. Samo nekoliko dana nakon premijere posljednjeg nastavka popularne filmeske franšize, X-Men: Apokalipsa, Marvel i FX najavili su, naime, snimanje serije Legion.

Radi se o novom mutantskom projektu u kojem će glavnu igrati zvijezda serije Downton Abbey, Dan Stevens. Premijera prve epizode očekuje se početkom 2017. godine dok će glavni odgovorni biti autor Farga Noah Hawley. A osim Stevensa u novom FX-om projektu gledat ćemo i Aubrey Plazu, Jean Smart i Rachel Keller.

“Baš kao što je to učinio i s Fargom, Hawley će u nevjerojatno popularni svijet X-Mena unijeti neku potpuno novu estetiku i senzibilitet”, rekao je Nick Grad, programski direktor televizijske kuće FX.

Xavierov sin bit će okosnica nove FX-ove serije

Stevens će, inače, u seriji Legion igrati Davida Hallera kojeg poznavatelji stripovske varijante X-Mena zasigurno pamte kao sina Charlesa Xaviera (u filmovima su tu ulogu tumačili James McAvoy i Patrick Stewart).

Na početku serije Hallera ćemo tako zateći u borbi sa samim sobom nakon što mu je dijagnosticirana shizofrenija. No, nakon sudbinskog susreta s nekim drugim pacijentom shvatit će da su njegove vizije itekako stvarne.

Stižu nove velike ekranizacije stripova

FX će se ovim projektom priključiti stalno rastućem Marvelovom televizijskom svijetu koji zasad predvode Netflixove uspješnice Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist i The Defenders. Osim toga tu su i projekti u nastanju poput spinoffa Punishera, ali i ABC-jevih serija Agents of SHIELD i Agent Hellfire.

A što se tiče ostalih stripovskih vijesti, priča se da je novi nastavak Fantastične četvorke još uvijek opcija unatoč tome što je posljednji nastavak doživio brutalni neuspjeh kako kod kritike tako i kod publike. Potvrdio je to producent filma Simon Kinberg rekavši da je novi nastavak sigurno dio Foxovih planova za budućnost.

“Volio bih nastaviti raditi filmove s istom ekipom”, dodao je nagovijestivši da bismo i u novom nastavku mogli ponovno gledati Clinta Wallacea, Toma Frohlinga, Miguela Lópeaz-Castilla, Douglasa Cumminga, Briana Kanea i Lisu Vasconcellos.