Svi smo mislili da će uloga Jamesa Bonda pripasti Tomu Hiddlestonu, ali izgleda da producenti ipak imaju drugačije planove za Bonda

Redatelj Sam Mendes otkrio je da će nas izbor glumca sve iznenaditi

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 30: Honoree Sam Mendes accepts the John Schlesinger Britannia Award for Excellence in Directing onstage during the 2015 Jaguar Land Rover British Academy Britannia Awards presented by American Airlines at The Beverly Hilton Hotel on October 30, 2015 in Beverly Hills, California.   Frederick M. Brown/Getty Images for BAFTA LA/AFP
FOTO: AFP

Britanski redatelj Sam Mendes, koji je režirao posljednja dva nastavka Jamesa Bonda, tvrdi da novi Bond neće biti nitko od glumaca koji su se dosad spominjali kao eventualni kandidati za tu ulogu. Štoviše, poznati redatelj tvrdi da će izbor biti potpuno neočekivan, ali otkrio je i da je odluka o tome kome će ta poželjna uloga pripasti isključivo na producentici Barbari Broccoli.

Usput je potvrdio i da on sigurno neće režirati nove nastavke Bonda, nego da će se radije koncetrirati na nove projekte. “Ja sam ipak pripovjedač i na kraju dana želim pričati priče o nekim novim likovima”, rekao je nedavno Mendes. Dodao je da je uživao u nevjerojatnoj avanturi snimanja Bonda, ali i da je sazrijelo vrijeme da netko drugi napravi sjajan posao s Bondom.

Dogodit će se neočekivano

Inače, već se mjesecima špekulira o tome tko će nakon deset godina naslijediti Daniela Craiga u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu. Dosad su se spominjala imena Toma Hiddlestona, Aidana Turnera, Idrisa Elbe, Damiana Lewisa i Jamieja Bella. A neki su čak pričali da je sazrijelo vrijeme da James postane Jane, a fanovi su tu ulogu namijenili Gillian Anderson.

Najbolje izglede imao je pak, navodno, Tom Hiddleston koji je nedavno čak viđen s izvršnim producentima franšize, no Mendes, kako Guardian piše, sad tvrdi da je ipak malo izgledno. “Mogu vam garantirati da što god se dogodilo to nećete očekivati. U tome je Broccoli dosad briljirala i tako će Bond preživjeti”, zaključio je dodajući da se to odnosi i na izbor redatelja.