Svi su dosta uzbuđeni zbog filma Godzilla vs. Kong koji dolazi u kina 2020., a sad je poznat redatelj. Bit će to Adam Wingard

Wingard je poznat po novoj Vještici iz Blaira

FOTO: Warner Bros promo

Godzilla je zadnji put opsjedala kino dvorane 2014., King Kong se ove godine ponovno pojavio u Otoku lubanja, a uskoro ćemo napokon imati prilike vidjeti sraz ova dva gorostasa.

Godzilla vs. Kong dolazi u kina 2020., o filmu se malo toga zna, no upravo je obznanjen redatelj. Adam Wingard, koji je gledateljima vjerojatno najpoznatiji svojim rebootom Vještice iz Blaira, prihvatio se redateljske palice. Materijal za novi film piše mu čak sedam scenarista koje predvodi Terry Rossio, autor dosadašnjih priča o Piratima s Kariba.

Godzilla i King Kong srest će se nakon 58 godina

Mnogi se pitaju zašto je potrebno čak sedam pisaca za radnju koja se svodi na jednostavnu stvar – makljažu između Godzille i King Konga, no pritisak je velik. Fanovi zasigurno očekuju filmsku poslasticu obzirom da se na sukob kultnih čudovišta čeka još od 1962. kad su se prvi put sreli na filmskom platnu.

Prije nego što se King Kong i Godzilla sudare u svjetskim kinima, “Godzilla: King of the Monsters” redatelja Michaela Doughertyja stiže na velika platna godinu ranije i ne sumnjamo da će nam taj film dati svojevrstan uvod u sukob Godzille i Konga, baš kao što nam je dala naslutiti scena nakon odjavne špice u Otoku lubanja.