Svi su zbunjeni metalnom ogradom koja se pojavila na mjestu srušenog zida s grafitima u Branimirovoj ulici

Zabrinuti čitatelji šalju fotografije impozantnog metalnog zida u izgradnji

Prije dva tjedna preko noći je nestao kultni zid prepun grafita u Branimirovoj ulici. Bez ikakve najave, HŽ je maknuo oslikani zid koji tamo stoji od 1987. Na njemu su slikali svi bitniji umjetnici 20. stoljeća, od Julija Knifera, preko najboljih grafitera devedesetih pa sve do mladog slikara Stipana Tadića. Nakon što je tako naglo uklonjen zid, podjednako brzo je i podignut novi. Naši čitatelji su bili toliko zabrinuti da su morali uslikati zid koji je zamijeni grafite i poslati ga nam.

Na mjestu betonskog zida koji su oslikali umjetnici, danas se pojavio hladni i sivi zid napravljen od ružnih metalnih ploča. Građani cijeli dan u čudu promatraju radnike koji postavljaju tu ogradu koja se baš nikako ne uklapa u vizuru Branimirove ulice. Baš kao i prije dva tjedna, svi samo promatraju u potpunom šoku.

Neprilagođena metalna ograda

Kada smo prije dva tjedna upitali HŽ Infrastrukturu što se događa, gdje je nestao zid, oni su nam odgovorili ovako: “Zbog narušene statike dijela zida te opasnosti od eventualnog urušavanja provedeno je rušenje dijela zida u Branimirovoj u dužini od 153 metra. Radovi su započeli 27. svibnja, a umjesto tog dijela zida bit će postavljena metalna ograda. Radovi bi trebali biti završeni tijekom lipnja.”

Tehnički, dakle, ova ograda nije ni toliko iznenađenje. Sami su ju najavili. Ali nitko nije očekivao da će biti baš toliko neprilagođena prostoru u koji se postavlja. Procijenite sami na fotografijama.

IMG_0399 IMG_0394 IMG_0406 IMG_0401 IMG_0403