Svi tvrde da ova umjetnica stvara najbolje i najekstravagantnije aktove na svijetu

Ema Hack kožu golih modela pretvara u murale od kojih zastaje dah

FOTO: youtube

Postoji umjetnica koja je uspjela kamuflažu podignuti na zapanjujuće visoku umjetničku razinu. Ema Hack, žena koja je postala poznata nakon što je napravila vizualni dio megapopularnog spota za autralskog umjetnika Gotyea, bojom kožu svojih golih modela pretvara u murale od kojih zastaje dah.

Ova će australska umjetnica još jednom podići vlastitu ljestvicu malo više. Po prvi će put u životu oslikati neki model pred publikom u jednoj londonskoj galeriji. Njezin će performans trajati oko petnaestak sati, a sve samo ne bi li živo tijelo pretvorila u dio poznate umjetnosti. Jedino pred čime strahuje nije publika, već mogućnost da će je nešto omesti u procesu pa stoga planira prije samog otvorenja napraviti što više kako bi to izbjegla.

Rad s najpoznatijim pjevačima

Emin proces rada je izrazito dugotrajan jer u svoj dizajn uključuje mnoge faktore. “Prvo istražujem svoju ideju, a obično se u tom stadiju procesa inspiriram fotografijama sa svojih putovanja. Razmišljam o tome što želim da promatrač osjeti kad vidi moju umjetnost, o tome kako će moja kompozicija utjecati na njega”, rekla je Ema.

“Nakon toga sama naslikam pozadinu koju sam zamislila ili jednostavno odaberem neku iz svoje arhive. Tek onda krećem u studio sa svojim modelom. Obično počinjem s obrisima koje tad punim detaljima počevši od centra”, nastavila je ona.

Body paint i životinje

Premda bi čovjek pretpostavio da ona nema nikakvih problema s golim tijelom, to baš i nije tako. Jednom je prilikom priznala da je na početku bila izrazito sramežljiva. “Mislim da mi moji modeli upravo zahvaljujući tome vjeruju. Uvijek se trudim da im bude ugodno s onime na čemu radimo.”

Posljednjih nekoliko radova uključivalo je i uporabu živih ptica što cijeli proces čini izrazito nepredvidljivim. “Nikad ne znaš što očekivati od ptica. Da, sova je jako slatka, ali kad smo snimali bila je i jako zločesta. O tome kako sam je natjerala da gleda u mene neću niti govoriti.”, izjavila je australska umjetnica.