Talijanski umjetnik Felice Levini prvi put pred hrvatskom publikom

Levini će izložiti tri instalacije, a njegova je izložba uvod u razgovor "Kunsthalle unutar industrijskog prostora"

Talijanski umjetnik Felice Levini predstavit će se prvi put hrvatskoj publici izložbom “Udaljenost djelovanja” koja će se, u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, održati u Laubi od 16. travnja do 3. svibnja.

Levini će izložiti tri rada. Riječ je o instalacijama nastalim od 1993. do 2014., a njegova je izložba svojevrsni uvod u razgovor “Kunsthalle unutar industrijskog prostora”, koji je na rasporedu 18. travnja i na kojem će sudjelovati poznati teoretičar umjetnosti i kustos Achille Bonito Oliva.

Osim njega i samog umjetnika, u razgovoru će sudjelovati Blaž Peršin, ravnatelj Muzeja in galerije mesta Ljubljane MGML, Borut Vogelnik iz umjetničke produkcije IRWIN, talijanski kolekcionar Mario Pieroni, ravnatelj platforme za suvremenu umjetnost RAM-a (Radioartemobile), kustosica Laube Morana Matković, Dijana Ljutić, menadžerica te kuće i Petra Vugrinec, predstavnica kolekcije Vugrinec.

Majstor spajanja apstraktnih i figurativnih elemenata

Felice Levini je nakon diplome na Akademiji lijepih umjetnosti 1978. otvorio studio u ulici S. Agata dei Goti u Rimu, kojeg dijeli s ostalim umjetnicima i koji ubrzo postaje novo mjesto susreta prilikom izložbi i poetskih večeri.

Njegov je rad bio predstavljen na izložbi “Nuovi – nuovi” u Bologni 1980. godine, a tijekom devedesetih u svojim slikama spaja apstraktne i figurativne elemente – ponavljanju dekorativnih motiva koji čine sliku apstraktnom suprostavlja ljudski lik.