Nekad je nužno odabrati stranu

Telegram ponosno predstavlja sljedeću knjigu iz naše naklade: nove hit priče Rajka Grlića

Novo i dopunjeno izdanje kultne Grlićeve knjige, s 21 novom pričom i posebnom cijenom za naše pretplatnike

Nakon uspjeha prvih Telegramovih naslova, ponosno predstavljamo sljedeću knjigu u našoj nakladi: novo i dopunjeno izdanje hit knjige čuvenog redatelja Rajka Grlića, Neispričane priče. Grlićeve autobiografske Neispričane priče bile su veliki književni hit kada su se pojavile 2018. godine, te su vrlo brzo rasprodane po hrvatskim knjižarama.

U novom golemom izdanju od 436 stranica, koje sada izlazi u nakladi Telegrama, Grlić je pripremio dvadeset i jednu novu, nikad objavljenu priču. Kako kaže urednica knjige, spisateljica Marina Vujčić: “Na sreću svih nas koji vole čitati ovog režisera i pripovjedača!”.

Posebna cijena za pretplatnike

Neispričane priče autobiografska su proza u kojoj se isprepliću ključni životni događaji, biografski fragmenti, sjećanja, anegdote, uspomene, priče iz režijske bilježnice i evidencija o prijelomnim sudbinskim putovanjima jedne obitelji koju su društveni, politički i ratni prevrati nosili s jednog kraja svijeta na drugi.

Novo dopunjeno izdanje Grlićevih Neispričanih priča možete naručiti već danas, u prednarudžbi na Telegramu za 179 kuna. Za sve pretplatnike Telegrama pripremili smo poseban popust, te je na ovoj stranici možete kupiti za samo 119 kuna, s besplatnom dostavom na kućnu adresu.

Jergović: lijepa i veličanstvena knjiga

“Lijepo, veličanstveno, vrijedno svake buduće zavisti koju ćete osjetiti prema ovom čovjeku”, napisao je Miljenko Jergović u svojoj recenziji.”Grlićeva knjiga istovremeno je piščeva autobiografija i rasprava o jednom prelomljenom i polomljenom vremenu, moj obračun s njima u kojem se Grlić nesmiljeno i s fascinantnim – i u svakom pogledu pozitivnim, ljekovitim zlopamćenjem razračunava sa svima koji su se, da li iz hobističkog domoljublja ili iz stvarnih uvjerenja, bavili njegovim progonom, ali to je i knjiga, blaga i nježna, na trenutke gotovo poetski minuciozna, čiji pisac u svemu pokušava pronaći film”, napisao je Jergović.

Neispričane priče Rajka Grlića, inače Telegramovog kolumnista, puno su više od klasične autobiografije – u njima je dokument jednog vremena, mnogih pojedinačnih i kolektivnih sudbina, ali i pisani trag jedne redateljske karijere u kojoj je, pored svih snimljenih i nagrađenih filmova, ostalo puno nesnimljenih filmskih priča koje su ovdje oživjele kao pripovijetke. Sada, u Telegramovom izdanju, s dvadeset i jednom novom pričom.

Neispričane priče u prodaji će biti od 20.10., a promocija knjige održat će se u petak 21.10. u 19h, u zagrebačkoj Laubi.

O Neispričanim pričama napisali su:

“Iznenađenje sezone. Zanimljivo, inspirativno i dobro napisano štivo” – Slavenka Drakulić

“Pogonsko gorivo ispovjednih zapisa koji sumiraju živote i karijere oduvijek su bile frustracije. Grlićeve Neispričane priče u tom su pogledu dobrodošla iznimka, libar isušen od zadnjih tragova gorčine koja je obilato nadomještena toplinom” – Ivica Ivanišević

“Baš kao što je u svojim filmovima na ironičan i humorističan, ali istovremeno ozbiljan, angažiran i detaljan način otkrivao pukotine u dominantnim povijesnim narativima, diskursima i ideologijama kroz crtice iz svakodnevnog života (ne) običnih ljudi, istom ležernom preciznošću detaljno raščlanjuje vlastiti život u autobiografskoj knjizi Neispričane priče, dokumentirajući sudbine nekoliko generacija svoje obitelji povezujući ih s društveno-političkim kontekstom odgovarajućeg povijesnog razdoblja”. – Etami Borjan

“Nezaobilazan dokument vremena, vrhunska memoaristika te filmski živopisnim i lijepim jezikom napisana književnost”. – Branimir Pofuk

“Njegova nepretencioznost, širina pogleda, vještina uočavanja bitnog, uz uvijek, pa makar i u naznakama, satirizirani ili ironizirani pogled, jednostavno osvaja, tjera na čitanje knjige s osmijehom. Ali i ne samo na čitanje knjige, nego i na pamćenje i pre-pričavanje njenih priča”. – Davor Mandić


Ako još niste pretplatnik Telegrama, a želite posebnu cijenu za novu knjigu Rajka Grlića – kao i za naša prethodna izdanja Bili libar Borisa Dežulovića te O Zagrebu Zrinke Paladino – ovdje možete pogledati opcije pretplate.