'The Mandalorian & Grogu': Stiže debi Baby Yode na velikom platnu

Film će režirati Jon Favreau, a snimanje kreće kasnije ove godine

FOTO: DISNEY+/LUCASFILM

Baby Yoda, poznat i kao Grogu, uskoro će doživjeti svoj debi na velikom platnu u novom filmu Ratova zvijezda.

Redatelj Jon Favreau, kako prenosi Guardian, izabran je da preuzme redateljsku palicu “The Mandalorian & Grogu” filma koji će krenuti sa snimanjem kasnije ove godine.

“Volim pričati priče smještene u bogati svijet koji je stvorio George Lucas. Sama ideja o Mandalorianu i njegovom štićeniku Baby Yodi vrlo je uzbudljiva“, izjavio je redatelj.

Nominacija za Emmy

Unatoč tome što detalji zapleta ostaju tajni, Kathleen Kennedy, predsjednica Lucasfilma, ovu je priču okarakterizirala kao “savršenu za veliko platno”.

Otkako je doživio svoje samostalno predstavljanje u seriji “The Mandalorian” na Disney+; Mandalorian, čiji lik tumači Pedro Pascal, postao je jedan od popularnijih i kritički hvaljenih novih likova u svemiru Ratova zvijezda. Također, nominiran je za najbolju dramsku seriju na Emmyjima, a četvrta sezona je u pripremi.

DISNEY+/LUCASFILM

Osim što je idejni tvorac serije, Favreau je napisao i režirao više epizoda, a najširoj je publici poznat kao redatelj filmova poput “Iron Mana” i “Kralja lavova”.

Uskoro novi naslovi

Zanimljivo, glumica Daisy Ridley bi se trebala vratiti kao Rey u filmu redateljice Sharmeen Obaid-Chinoy, Kanađanke pakistanskog porijekla, koja će postati prva žena i prva nebijela osoba koja režira film “Ratova zvijezda”.

“Sad, kada smo u 2024. godini, krajnje je vrijeme da žena istupi naprijed kako bi oblikovala priču u dalekoj, dalekoj galaksiji”, istaknula je Obaid-Chinoy.

Zanimljiva redateljska imena

Druge, nadolazeće naslove Ratova zvijezda režirat će James Mangold, Donald Glover i Taika Waititi koji je već najavio da će njegov film “razljutiti ljude”.

Podsjetimo, Lucasfilm je otkazao niz projekata vezanih uz “Ratove zvijezda” posljednjih godina, uključujući i filmove Marvelovog predsjednika Kevina Feigea i redateljice “Wonder Woman” Patty Jenkins.

Posljednji film Ratova zvijezda bio je “Uspon Skywalkera” 2019. koji je zaradio milijardu dolara diljem svijeta, ali je dobio osrednje kritike.