The Prodigy ne vole partijanere s Ibize, zato su im posvetili svoju novu pjesmu

S novim albumom The Prodigy su po 6. put debitirali na vrhu top lista

Britanska grupa The Prodigy objavila je spot za svoj novi singl “Ibiza”. Riječ je o pjesmi koja je nakon svoje objave izazvala veliki interes na Internetu, a fanovi su je shvatili kao oštru kritiku ove poznate party destinacije u Španjolskoj.

Član Prodigya Liam Howlett nedavno je malo ublažio te interpretacije. “Ta pjesma nije direktan napad na taj otok i sve što se na njemu zbiva, već smo to zamislili kao izvještaj o mjestima koja ostavljaju pomalo gorak okus u ustima”, izjavio je.

Spontani u snimanju spotova

“Ibiza” se nalazi na šestom albumu ove grupe, “The Day Is Not My Enemy”. To je ujedno i jedina pjesma na albumu koja ima vokalno gostovanje koje je odradio Jason Williamson iz grupe Sleaford Mods. Iako članovi Prodigya ne preferiraju suradnje, način na koji je ispala ova pjesma im je djelovao toliko prirodno da im je djelovalo kao da je riječ o članu njihove grupe.

Spot za “Ibizu” snimljen je u uredu putničkog agenta, a na samom scenariju nisu puno radili. “Volimo biti spontani kod spotova, kako bi djelovali što realnije. Kad bi vam sad rekao da ću se spustiti u tunel i kopati naprijed-nazad, mislili bi da to ne zvuči baš dobro. Ali to je spot za ‘Firestarter’. Ponekad morate vjerovati kreativnom procesu”, rekao je Howlett.

“The Day Is Not My Enemy” je šesti uzastopni albuma Prodigya koji je na top listama debitirao na broju 1.