Tom Hanks će glumiti u biografskom filmu o Mister Rogersu, čuvenom voditelju dječjih emisija

Fred Rogers bio je ikona dječjih zabavnih i edukativnih emisija

FOTO: YouTube

TriStar je otkupio prava za snimanje filma You Are My Friend. Radi se o biografiji Freda Rogersa, legendarnog voditelja edukativne dječje emisije Mister Roger’s Neighborhood, a glumit će ga Tom Hanks, objavio je ovaj filmski studio.

Film će pratiti ciničnog novinara koji preko volje pristane napisati veliki članak o životu Freda Rogersa, tada vrlo popularnog voditelja emisija za djecu. Iako isprva nezainteresiran, do kraja članka shvaća da mu je Rogersova priča i njegovo društvo promijenilo pogled život. Film je inspiriran stvarnim prijateljstvom Rogersa i nagrađivanog novinara Toma Junoda.

Rogers je širio poruku ljubaznosti i dobrote

Film će režirati Marielle Heller, koja je izjavila: “Oduševljena sam što ću snimati ovaj film. Scenarij me oborio s nogu svojom porukom o ljubaznosti i svojim istraživanjem ljudskog duha. Kao majka, inspirirana sam Rogersovim učenjima, a kao čovjek sam fascinirana njegovim životnim postignućem”.

Izvršni producent filma Marc Turtelbaut govorio je u sličnom tonu. “Sada je vrijeme kada se svi mi, više nego ikad, trebamo prisjetiti Rogersove poruke o beskompromisnoj ljubavi i ljubaznosti koje bismo trebali ukazivati svim živim bićima. Mari Heller je vizionarka i savršena osoba za ovaj projekt, a zahvaljujući vrhunskom scenariju Micaha Fitzerman-Bluea i Noaha Harpstera, pridružio nam se jedan od najvećih glumaca današnjice, Tom Hanks”, rekao je.

Ikona dječjeg zabavnog i edukativnog programa

Fred Rogers bio je tvorac i voditelj jedne od najdugovječnijih dječjih emisija Mister Roger’s Neighborhood. Emisija je bila edukativnog karaktera, a njezina najveća vrijednost bile su Rogersova karizma i negove poruke o ljubaznosti, dobroti, ljubavi i općenito ljudskim vrijednostima.

Rogers se isprva odlučio za karijeru svećenika, no na kraju je krenuo drugim putem. Izuzetno nezadovoljan načinom na koji se televizija obraća djeci, odlučio je u potpunosti izmijeniti lice dječjeg programa u Americi. Tijekom tri desetljeća karijere, Rogers je postao ikona dječjeg zabavnog i edukativnog sadržaja na televiziji.

Njegova emisija Mister Roger’s Neighborhood osvojila je četiri Emmyja, a Rogers je nagrađen Emmyjem za životno djelo. Njegov govor na dodijeli nagrade, kad je rasplakao cjelu dvoranu, jedan je od pamtljivijih govora uopće. Rogers, koji je umro 2003. godine u 75. godini života, poznat je i po govoru kojim se obratio komisiji za komunikacije američkog Senata, u kojem je iznio probleme koje vidi u dječjem programu i izmjenama koje bi uveo.