Tom Hanks i HBO snimaju seriju o slavnim avijatičarima, braći Wright

Ova braća su početkom 20. stoljeća razvili prvi avion s motorom

HBO je opet ušao u partnerstvo s Playtoneom, kompanijom čiji su vlasnici Tom Hanks i Gary Goetzman, radi snimanja nove miniserije. Ovoga puta tema serije biti će život i djelo braće Wright.

HBO je otkupio prava na knjigu “The Wright Brothers” Davida McCullougha u kojoj je dan detaljan uvid u revolucionarna postignuća Wilbura i Orvillea Wrighta. Iako su počeli kao vlasnici dućana u Ohiu koji je prodavao i popravljao bicikle, njihov cilj bio je prikupiti dovoljno novca kako bi se mogli posvetiti svojoj strasti: razvijanju letećih prijevoznih sredstava. Ova braća su početkom 20. stoljeća postali pioniri zrakoplovstva i razvili su prvi avion s motorom. Njihov let iz 1903. koji je trajao samo nekoliko sekundi i s kojim su preletjeli tek 37 metara ostat će zauvijek zabilježen u povijesti kao prvi kontrolirani let s ljudskom posadom.

Tom Hanks se voli suočavati s prijetnjama

Ovo je treći put da će dvostruki osvajač Pulitzera McCullough surađivati s HBO-om; do sad je to već bio slučaj s “Trumanom” i “John Adamsom”. Playtone je za ovu kabelsku kompaniju već producirao serije poput “Band of Brothers” i “The Pacific”.

Zanimljiva je činjenica da Tom Hanks voli raditi na projektima u kojima se protagonisti suočavaju s naizgled nepremostivim preprekama. U “Band of Brothers” to su bili nacisti. U “Apollu 13” to je bila gravitacija. U “From the Earth to the Moon” to je opet bila gravitacija. U “Cast Away” to je bila zubobolja. Sada u novom projektu o braći Wright, Tom Hanks se suočava s posve novom prijetnjom: gravitacijom.