Tom Hanks se vraća u ulogu Roberta Langdona u novoj ekranizaciji knjige Dana Browna

Poznati glumac izjavio je kako voli ovu ulogu jer se osjeća poput Sherlocka Holmesa

(L-R) US actor Tom Hanks, Danish actress Sidse Babett Knudsen, US film director Ron Howard, French actor Omar Sy, US writer Dan Brown and British actress Felicity Jones pose during the photocall of the film ''Inferno'' in Florence on May 11, 2015. AFP PHOTO / TIZIANA FABI
FOTO: AFP

Stigle su dobre vijesti za sve fanove “Da Vincijeva koda”; snima se novi film na temelju još jedne knjige Dana Browna, a glavnu ulogu profesora s Harvarda opet će tumačiti Tom Hanks. Ovog puta riječ je o ekranizaciji knjige “Inferno”, koja se bavi analizom “Božanstvene komedije”, remek djela Dantea Alighieria.

U ovom filmu Robert Langdon (Tom Hanks) pokušava iz Danteova djela dobiti potrebne informacije kako bi spasio svjetsku populaciju od nove epidemije kuge. Snimanje je upravo krenulo u Italiji, i većina scena će se snimiti na poznatim lokacijama u Firenci.

Hanks je istaknuo kako mu se sviđa radnja filma i usporedio je Langdona sa Sherlockom Holmesom. “Film je jednako misteriozan koliko je i predvidljiv i mislim da to funkcionira jako dobro. Kako sam ja po prirodi dosta sebičan glumac, ne smeta mi što glumim najpametnijeg tipa u prostoriji. U nijednom filmu nisam bio ni najzgodniji, ni najopasniji, ni najviši tip. Tako da mi odgovara biti najpametniji”, rekao je poznati glumac.

“Inferno” je najmoderniji od svih ekranizacija Brownovih djela

Uz Hanksa u filmu glumi i britanska glumica Felicity Jones i francuski glumac Omar Sy, kojeg se sjećamo po odličnoj ulozi u filmu “Nedodirljivi”. “Inferno” će režirati Ron Howard, koji je taj posao već odradio na “Da Vincijevom kodu” i “Anđelima i demonima”.

“Svaki od tih filmova je bio pomalo drukčiji. Ovaj je najmoderniji od svih jer kriza kojom se bavimo je realna i nešto je o čemu ljudi razgovaraju”, izjavio je Howard.

“Inferno” će se pojaviti u kinima iduće godine.