U idućih godinu dana čeka nas puno ozbiljno zabavnih superherojskih filmova, napravili smo vodič

Počinju na jesen i redaju se sve do sljedećeg ljeta

Odlično je vrijeme za biti fan superherojskih filmova i serija. No trenutno toliko sadržaja prelazi sa stripa na film da je teško sve popratiti, a kad se još k tome dodaju svi novi nastavci i rebootovi starih franšiza, te natjecanje između Marvela i DC-ja, lako se pogubiti u cijeloj ponudi.

Samo u prvoj polovici ove godine gledali smo Wonder Woman, Logana te drugi dio Guardians of the Galaxy, a u kinima trenutno još uvijek igra Spider-Man: Homecoming. Superherojski filmovi su trenutno najunosniji među svim žanrovima, novi se pojavljuju jedan za drugim, stoga nije čudno da se već zna što nam se sprema u sljedeće dvije godine. Kako bismo vam olakšali snalaženje u hrpi superherojskih filmova koji dolaze, napravili smo listu najiščekivanijih.

1. Thor: Ragnarok (3. studenog)

Film izlazi 3. studenog kad ćemo napokon saznati što su Thor i Bruce Banner, odnosno Hulk, radili za vrijeme dok su se Captain America i Iron Man mlatili u Civil Waru. Doduše, trailer nam daje već dosta odgovora na to pitanje – također su se mlatili, i to u gladijatorskoj areni.

Novog Thora režirat će novozelanđanin Taika Waititi zbog čega mnogi fanovi strepe. Naime, Waititi je režirao zapaženi mockumentary o vampirima What We Do in the Shadows te hvaljeni i šarmantni Hunt for the Wilderpeople. No, nikad se nije susreo s ogromnom mašinerijom holivudske produkcije pa postoji strah hoće li se uspješno snaći u tako velikom projektu.

No sudeći po traileru, Waititi je možda ipak napravio film koji će nas zabaviti, a za to će se pobrinuti Chris Hemsworth kao Thor, Mark Ruffalo kao Bruce Banner, Tom Hiddleston kao Loki te ostatak poznate ekipe u reprizi svojih dosadašnjih uloga.

2. Justice League (17. studenog)

Marvel je napravio mini revoluciju kad je okupio sve svoje superheroje u jedan film. Tako su nastali Avengersi koji su pokrenuli Marvel Cinematic Universe, u kojem više nema strogih pravila – u svakom filmu o određenom superjunaku mogu se pojaviti i drugi likovi iz Marvelovog univerzuma.

Poučeni Marvelovim uspjehom, DC Comics je prekopirao istu formulu. Nakon što smo gledali Batmana i Supermana koji žive doslovno s druge strane rijeke jedan od drugoga u Batman v Superman, jasno je bilo da će DC povezati i druge svoje superjunake.

To će se dogoditi u nadolazećem Justice League kojeg će režirati Zack Snyder, a gdje ćemo ponovno gledati Bena Afflecka kao Batmana i Henryja Cavilla kao Supermana. Pridružit će im se i Gal Gadot kao Wonder Woman, ali i novi likovi – Jason Momoa će biti Aquaman, a Ezra Miller novi Flash. Obojici su već najavljeni samostalni filmovi. Film dolazi u kina 17. studenog.

3. Black Panther (veljača 2018.)

Black Panthera smo upoznali u Captain America: Civil War gdje ga je glumio Chadwick Boseman i bio je odličan, iako je u filmu imao malu minutažu. Očito se svidio gledateljima koji su htjeli još Black Panthera, dapače, nakon što je objavljen prvi trailer za njegov samostalni film, društvene mreže su eksplodirale s pozitivnim komentarima.

Black Panthera bismo trebali gledatu u kinima 16. veljače 2018., film će režirati Ryan Coogler koji se istaknuo kao redatelj Creeda, reboota Rocky franšize. Za glavnog negativca Erika Killmongera angažirao je svog omiljenog glumca Michaela B. Jordrana, tako da možemo očekivati kvalitetne filmske makljaže.

4. Deadpool 2 (ožujak 2018. )

Prvi Deadpool je u svojoj političkoj nekorektnosti bio briljantan. Film je prost, za mnoge uvredljiv, ali istovremeno zabavan poput skeča najboljeg stand-up komičara. Već sama uvodna sekvenca dala je svima do znanja da to neće biti ništa slično bilo čemu što su prije gledali. Humor je osvježavajuće britak, a većina zasluga ide Ryanu Reynoldsu, koji je dobar dio teksta improvizirao na licu mjesta, te je s Deadpoolom ostvario svoju najbolju ulogu dosad.

Reynolds se 2. ožujka 2018. vraća kao Deadpool kada će mu se ponovno pridružiti prekrasna Morena Baccarin, a u nastavku se pojavljuje i Josh Brolin kao ekscentrični Cable. Film će ponovno imati mnoge reference na druge superhero filmove, što se vidi već i u traileru (primjerice, iza telefonske govornice u kojoj se Deadpool presvlači vidi se kino u kojem se prikazuje Logan).

5. Avengers: Infinity War (svibanj 2018.)

Priča o Thanosu i Infinity Stones provlači se u svim Marvelovim filmovima od prvih Avengersa iz 2012., a u Avengers: Infinity War dobit će svoj epilog. Podsjetimo, Thanos je glavni antagonist cijelog Marvelovog Cinematic Universea. Zapravo je supermoćno izvanzemaljsko biće koje vlada dimenzijom mrtvih te upravlja velikom vojskom Chitaurija. U potrazi je za posljednjim od tzv. Infinity Stonesa koji će mu dati apsolutnu moć, po čemu je film i dobio ime.

Film režiraju braća Russo zaslužna za posljednja dva Captain America filma koji su bili odlični, no sad imaju teži zadatak. Osim mnoštva poznatih likova iz Avengersa, sad će cijeloj toj ekipi pridružiti i likove iz Guardians of the Galaxy. Tako ćemo osim standardne postave Avengersa gledati i Chrisa Pratta kao Star Lorda, te Josha Brolina kao Thanosa. Film u kina dolazi 4. svibnja 2018.

8. Ant-Man and the Wasp (srpanj 2018.)

Prvi Ant-Man bio je iznenađujuće zabavan iako mu zarada na kino blagajnama nije bila impresivna. No nakon pojavljivanja u Captain America: Civil War, rejting mu je dodatno narasao tako će se predviđa kako će nastavak Ant-Mana biti znatno uspješniji.

O radnji se ne zna još ništa, znamo samo da će Paul Rudd, Evangeline Lilly i Michael Douglas reprizirati svoje uloge, a priča se da bi im se mogla pridružiti i Sharon Stone. Redatelj će ponovno biti Peyton Reed tako da možemo očekivati istu atmosferu kao u prvom dijelu, a film je najavljen za 6. srpnja 2018.

7. Aquaman (srpanj 2018.)

Dosad je među svim DC likovima Aquaman bio najmanje kul, no sudeći po traileru, Jason Momoa u naslovnoj ulozi to će definitivno promijeniti. Upoznat ćemo ga u nekoliko scena u novom Justice Leagueu, a njegov samostalni film dolazi 27. srpnja 2018.

Režirat će ga James Wan poznat po svojim hororima Slagalica strave i Prizivanja, a kako sam kaže veseli se prilici da u superherojski svijet ubaci malo horor štiha po kojem je poznat. Jasonu Momoi će se pridružiti Amber Heard kao njegova žena i kraljica Atlantide, te Willem Dafoe.

Već su poznati i neki Marvelovi filmovi predviđeni za 2019. pa ćemo tako 8. ožujka (prigodno na Dan žena) gledati Captain Marvel koji će biti prvi Marvelov film s ženom u glavnoj ulozi. Za 3. svibanj 2019. je najavljen novi nastavak Avengersa, a krajem iste godine dolazi i The Flash.