Kultura

U New Yorku se otvara replika Seinfeldova stana i obožavatelji serije već stoje u redu da ga vide

Stan će biti otvoren dosta kratko i očekuje se ogroman broj posjetitelja

Američka kompanija Hulu, koja stoji iza jednog od najpopularnijih streaming servisa, nedavno je otkupila prava za prikazivanje svih epizoda “Seinfelda” za impresivnih 180 milijuna dolara. S obzirom na to da “Seinfeld” broji ukupno 180 epizoda, to ukratko znači da je Hulu platio milijun dolara po epizodi jedne od najboljih serija iz 90-ih koja i dalje uživa kultni status i velik broj obožavatelja. Serije iz 90-ih očito doživljavaju svojevrsni revival jer i Netflix je nedavno otkupio prava na sve epizode “Prijatelja”, a uključio se i u licitaciju za “Seinfeld”, no pokleknuo je pred cifrom koju je ponudio Hulu.

U sklopu promocije ponovnog emitiranja Hulu je odlučio napraviti repliku Seinfeldova stana na adresi koja se u seriji prikazivala kao zgrada u kojoj živi Jerry (i njegovi susjedi Kramer i Newman). Stan će biti otvoren za sve posjetitelje krajem ovog mjeseca, a uz razgledavanje stana Hulu je najavio da će se unutra nalaziti i razni interaktivni elementi.

Što se skriva iza kamere

Nismo točno sigurni što to znači, ali navodno će posjetitelji moći uživo svjedočiti legendarnim scenama iz serije, poput one u kojoj se George Costanza fotografira za Valentinovo i one u kojoj Kramer na samo sebi svojstven način ulazi u Jerryjev stan. Vjerujemo da će posjetiteljima najzanimljiviji biti način na koji će se prikazati nepostojeći dio stana, odnosno onaj koji je uvijek bio iza kamere.

“‘Seinfeld’ je jedna od rijetkih serija koja je ostala pop-fenomen te koja je i danas gotovo jednako utjecajna kao i kad se premijerno emitirala. Na ovaj način promoviramo novi početak streaminga, a i dajemo svim obožavateljima priliku da uživo vide neke od najlegendarnijih televizijskih scena iz 90-ih”, izjavila je šefica marketinga Hulua Jenny Wall.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu