U petak diljem Hrvatske počinje treći Maraton kratkometražnih filmova

Prikazivat će se dječji animirani filmovi, a dio programa bit će i na otvorenom

24.04.2013., Karlovac - 
Djeca u Kinu Apolo gledaju prvi hrvatski dugometrazni crtani film Cudesna suma cime su obiljezili Dan planeta Zemlje. PRILIKOM OBJAVE FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET DJECE (PREKRITI OCI). Photo: Dominik Grguric/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Idući tjedan, točnije 18. prosinca, počet će treći po redu Maraton kratkometražnih filmova. Radi se o trodnevnoj manifestaciji koja će se istovremeno odvijati u 19 gradova diljem Hrvatske, a kroz program Maratona će posjetiteljima biti predstavljen dječji animirani film.

Odlučite li posjetiti ovaj festival, moći ćete uživati kako u domaćim tako i u stranim filmovima s obzirom da će se na programu naći španjolski, švicarski, francuski, njemački i talijanski filmovi. Neki od filmova koji će se prikazivati na Maratonu uključuju Slatke snove Dinka Kumanovića, Nebo španjolskog animatora Jorgea Garcie Velayosa i Ptičicu i vjevericu Njemice Lene von Doehren.

Poslatica za ljubitelje Zagrebačke škole animiranog filma

Ako pak preferirate druženja na otvorenom, onda je dobra vijest ta da su organizatori Maratona svojim posjetiteljima odlučili omogućiti i projekcije na otvorenom i to u petak 18. prosinca. Zagrepčani će tako projekcije na otvorenom moći gledati na Europskom trgu dok će Splićani filmove na otvorenom gledati kod kućica na Rivi.

Vjerujem da će se mnogi razveseliti još i više kad čuju da će se u Zagrebu i Splitu gledati klasici Zagrebačke škole crtanog filma. Program će trajati 45 minuta, a projekcije u oba grada će početi u 18 sati.

https://www.youtube.com/watch?v=oMVORtqy3NM