Posljednji tjedan naletjeli smo na nekoliko uzbudljivih trailera, imamo mali pregled

Predlažemo da bacite pogled na serije i filmove koji uskoro dolaze

Posljednjih tjedan dana pojavilo se nekoliko fora trailera za nadolazeće filmove i serije. U nastavku smo izdvojili njih osam kojima se možda najviše veselimo, a koji bi se u kinima i na televiziji trebali pojaviti između lipnja i listopada ove godine.

Dakle, neki od trailera najavljuju nove sezone serija koje možda već religiozno gledate, neki su za nove nastavke filmskih hitova, a neki su za potpuno nove filmove. Predlažemo da bacite pogled:

1. Serija: Black Mirror, 5. sezona – lipanj

U lipnju na Netflix stiže nova sezona ove serije koja tematizira tamnu stranu tehnološkog napretka kroz međusobno nepovezane epizode, a koje su u suštini svaka film za sebe. U ovom traileru saznajemo da će ova sezona imati tek tri nove epizode, ukratko najavljene kroz prilično mučne scene. Novost su brojna prepoznatljiva lica, poput Anthonyja Mackiea koji je glumio Falcona u Avengersima, Tophera Gracea, kojeg smo gledali u brojnim filmovima i serijama, te pjevačice Miley Cyrus koja u Black Mirroru također glumi – pjevačicu.

https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws&t=1s


2. Film: I am mother – lipanj

I am mother, još jedan film koji stiže iz Netflixa, je znanstveno-fantastični triler. Radnja se vrti oko odnosa Majke, tj. robota (glas joj daje Rose Byrne) i njezine Kćeri, djevojčice dizajnirane kako bi ljudska vrsta ponovno naselila zemlju. Naime, vanjski svijet i sva bića su, prema onome što je djevojčica čula od Majke, potpuno uništeni, a njih dvije žive zaštićeno u zatvorenom podzemnom kompleksu. U jednom trenutku u njihov zatvoreni kompleks ulazi žena koju glumi Hillary Swank. Kćer, koju u tinejdžerskoj dobi glumi Clara Rugaard, odjednom počne shvaćati da joj Majka možda nije rekla potpunu istinu. U svakom slučaju, već smo tijekom trailera bili na iglama, a i kritike filma nakon premijere na filmskom festivalu Sundance sugeriraju da nas očekuje kvalitetan triler.


3. Film: Beats – lipanj

Netflix izbacuje ovaj film također u lipnju, a radnja je koncentrirana oko 17-godišnjeg nadarenog glazbenika (Khalil Everage) koji se bori s vlastitim strahovima. Susreće glazbenog menadžera koji prepoznaje njegov potencijal, i tako počinje njihov neobičan odnos. U ulozi menadžera pojavljuje se Anthony Anderson, inače zaštitno lice popularne serije Black-ish koja tematizira relevantne teme poput rasizma ili socijalnih nepravdi u američkom društvu kroz priču jedne prosječne srednjoklasne crne američke obitelji. Isto će biti i u ovom filmu, premda u nešto ozbiljnijem tonu. Ispod osnovne priče o talentiranom dečku, daju se iščitati podradnje s pitanjima koja muče svakog prosječnog Afroamerikanca: pitanje policijske brutalnosti, nasilja, nedostupnog zdravstvenog osiguranja… Redatelj filma je Chris Robinson, koji se može pohvaliti dugačkom listom glazbenih spotova, no ovo mu je prvi dugometražni film.


4. Film: Midsommar – srpanj

Film strave dolazi iz nezavisnog studija A24 i trailerom nas je uspio zaintrigirati. Redatelj Ari Aster donosi priču o američkom paru koji otputuje na odmor u naizgled vrlo idilično švedsko selo. Tamo će sudjelovati na mističnom festivalu koji se održava svakih devedeset godina. U najavi vidimo ljude koji odjeveni u bijelo hodaju zelenim pašnjacima, no kroz nekoliko sekundi postajete svjesni da gledate najavu za hororac. U glavnim ulogama su Florence Pugh i William Jackson Harper, kojeg možda znate iz sitcoma The Good Place.


5. Film: It Chapter Two – rujan

O traileru za novi nastavak priče o poremećenom klaunu već smo pisali. Kao i u originalnom filmu iz 2017. godine, a i uostalom svakom filmu napravljen prema djelima Stephena Kinga, i ovdje nas čeka gomila scena dovoljno strašnih za jedan konkretan infarkt. U najavi vidimo da su djeca iz Losers Cluba sad odrasla, a utjelovljuju ih, između ostalog, Jessica Chastain, James McAvoy i Isaiah Mustafa. Bill Skarsgård ponovo glumi Pennywisea, jezivog klauna s đavoljim smiješkom koji i dalje terorizira napaćeni gradić Derry. Hoće li ga se Losers club napokon zauvijek riješiti, saznat ćemo ove jeseni.


6. Serija: Watchmen – listopad

HBO je adaptaciju stripa Watchmen najavio 2017. godine, a nedavno smo uhvatili i prvi trailer za seriju koja bi trebala biti dostupna na HBO servisu od listopada ove jeseni. Watchmen je inače kultni super-herojski strip iz DC svemira, koji su kreirali Alan Moore i Dave Gibbons, a prema njemu je snimljen i film 2009. godine. Radnja je smještena u SAD u vrijeme Hladnog rata, no strip opisuje alternativnu povijest, u kojem super-heroji imaju značajnu ulogu u društvu i, primjerice, Vijetnamskom ratu. Iza nove ekranizacije stripa stoji Damon Lindelof, inače tvorac popularnih serija Lost i Leftovers. U traileru se pojavljuju neka poznata lica poput Jeremy Ironsa koji glumi lik Ozymandiasa, ili Regine King koja utjelovljuje lik po imenu Angela Abar. Sam trailer je prilično mračan i ne podsjeća na tipične super-herojske filmove. U nešto više od minute trailera fanovi stripa uočit će mnoge prepoznatljive detalje, poput odbrojavanja do uništenja.


7. Film: Maleficent: Mistress Of Evil – listopad

Iz filmskog studija Walt Disney 2014. godine stigla je nova, mračnija vizija klasične bajke o uspavanoj ljepotici. Zlu čarobnicu Maleficent (kod nas prevedeno kao Zlurada) utjelovila je Angelina Jolie, a saznali smo i njezinu tragičnu pozadinsku priču koja je objasnila mnoge njezine postupke. Film je zaradio 758 milijuna dolara u kinima i pritom prikupio ogromnu bazu obožavatelja koji ovih dana imaju razloga za slavlje, a taj je da je Disneyeva priča dobila novi nastavak. U najavi za film, koji bi u kina trebao stići u listopadu, pojavljuju se likovi poznati iz originala, poput Aurore koju glumi Elle Fanning, i dobrih vila koje utjelovljuju Lesley Manville, Imelda Staunton i Juno Temple, te naravno Maleficent, odnosno Jolie. Novi zapleti nose i nove likove, tako u traileru vidimo kraljicu Ingrith i kralja Johna, koje glume Michelle Pfeiffer i Robert Lindsay.


8. Film: Judy – listopad

Renee Zelweger utjelovit će u ovoj biografskoj drami holivudsku ikonu, pjevačicu, plesačicu i glumicu Judy Garland. Zapravo, radi se o filmskom prikazu predstave End of the Rainbow, iz 2012. godine, koja je igrala na Broadwayu i West Endu. Predstava, za koju je dramski tekst napisao Peter Quilter, tematizira posljednje mjesece života Judy, koja je preminula 1969. Judy u Londonu pokušava uspješno izvesti svoj povratnički koncert Talk of the Town, boreći se s osobnim tragedijama. Tijekom trailera čujemo Reneeinu izvedbu kultne pjesme Somewhere over the rainbow, koju je Judy otpjevala 1939. godine u filmu Čarobnjak iz Oza; što je obilježilo njezin život i karijeru. Film je režirao Rupert Goold, inače kazališni redatelj, što se se sigurno osjetiti u filmu.