U Zagrebu se idućeg tjedna otvara izložba uglednih španjolskih arhitekata

Njihovi projekti su dostigli kultni status u krugovima arhitekata i korisnika prostora

ZADNJA IZMJENA: stu 5, 2015

U ponedjeljak, 9. studenog u Oris Kući arhitekture u Zagrebu otvara se izložba projekata RCR arhitekata.

Ovaj projektantski kolektiv su 1987. osnovali arhitekti Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta u gradiću Olotu nadomak Barcelone. Njihovi projekti su dostigli kultni status u krugovima arhitekata, ali i korisnika njihovih prostora. Od suptilnog kupališnog paviljona u Olotu, preko fascinantnog restorana Les Cols, koji svojom atmosferom privlači brojne zaljubljenike u arhitekturu, pa do najnovijeg muzeja Soulages u Francuskoj, njihovi projekti očaravaju svojim spojem bajkovitih koncepata i suvremenih materijala.

RCR arhitekti su dobitnici Državne nagrade za arhitekturu u Kataloniji 2005. godine, od 2010. su počasni članovi Američkog instituta arhitekture (AIA), a nedavno su u Belgiji dobili međunarodnu nagradu za građenje. Od 1989. godine su savjetnici za arhitekturu u nacionalnom parku u vulkanskoj zoni La Garrotxa, a tijekom svojih karijera su podučavali urbanizam i studijske projekte.

Pobjednici brojnih međunarodnih natječaja

Pobijedili su na brojnim međunarodnim natječajima sa projektima kao što su Waalsekrook Mediatec u Belgiji, Muzej Soulages u Francuskoj, krematorij Hofheide u Belgiji i zaljev The Edge Business Bay u Dubaiju. Dobitnici su različitih priznanja za svoj rad, a najvažnije je da su dva puta bili finalisti za nagradu Mies Van der Rohe Europske unije. Nekoliko njihovih radova izlagano je u galerijama kao što je TOTO Galerija MA.

RCR
RCR Photographer:suzuki hisao

Na izložbi, koja će u Oris Kući arhitekture biti održana od 9. studenog do 22. studenog, predstavit će svoje projekte preko atmosferičnih fotografija.

Igor Šimulija
Telegram autor
741 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program