U2 je sinoć održao koncert u Parizu, cijela večer prošla u odavanju počasti žrtvama terorističkog napada

Usprkos glasinama, Eagles of Death Metal se nisu pojavili na ovom nastupu

Irish band U2 singer Bono (L) performs on stage at the Bercy Accordhotels Arena in Paris on December 6, 2015.  / AFP / THOMAS SAMSON
FOTO: AFP

Članovi grupe U2 razmišljali su o dovođenju nekih specijalnih gostiju za njihov sinoćnji koncert u Parizu, održan mjesec dana nakon tragičnih terorističkih napada u kojima je poginulo 130 ljudi. Legendarnom irskom bendu na ovom nastupu u AccorHotels Areni u Bercyju pridružila se Patti Smith koja je otpjevala dijelove “Glorie” i “People Have The Power”.

Smith se pojavila na samom kraju ovog koncerta, inače najvećeg kulturnog događanja nakog napada koji su se dogodili 13. studenog. Tijekom večeri Bono je u više navrata odao počast tog napada i onog koji se prije nekoliko dana dogodio u San Bernardinu u Kaliforniji.

Love over Fear @u2 #u2ietour #paris #musicwins #worldmusichustler

A photo posted by Erika Elliott (@erikaelliottnyc) on

Dva uzastopna koncerta u Parizu

Prije početka koncerta Bono je opovrgnuo glasnine kako će im se na pariškom koncertu pridružiti Eagles of Death Metal, bend tijekom čijeg su nastupa teroristi upali u koncertu dvoranu Bataclan. “Ponovno smo u Parizu i sjajno je biti tu. Neki ljudi su proširili vijest da će se EODM pojaviti s nama večeras na pozornici, no to nije istina. Umjesto njih, pozvali smo drugog specijalnog gosta”, rekao je Bono.

U2 će večeras u istoj dvorani odraditi svoj drugi pariški koncert s kojim će službeno završiti veliku svjetsku turneju Innocence + Experience.