Umrla je Smiljka Bencet-Jagarić, Regica iz Gruntovčana

Preminula je u 88. godini života

U 88. godini života preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić koju svi pamte po ulozi Regice u seriji Gruntovčani. Vijest o smrti potvrdili su za 24 sata iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a njima je tužnu vijest javio Smiljkin nećak.

Glumica je navodno imala problema sa srcem. “Pala je prije pandemije, nije mogla hodati i koristila je kolica. Uvijek je držala do sebe”, rekla je za 24 sata Smiljkina obiteljska prijateljica.

Publika ju pamti i po seriji Mejaši, po ulozi Mace iz serije Inspektor Vinko, te Kate Barulek iz serije Dirigenti i mužikaši.

Odigrala je 131 ulogu u više od 3000 predstava

Rođena je kao Smiljka Bencet u Novom Sadu. Otac joj je iz Gradečkog Pavlovca kod Vrbovca, a majka iz Varaždina. Njeni roditelji vjenčali su se u Varaždinu i potom odselili u Novi Sad, jer je otac tamo dobio posao kao radiotelegrafist na aerodromu. Udala se za hrvatskog planinara, kazališnog glumca i redatelja Vladimira Jagarića.

U Zagrebu završila Zemaljsku glumačku školu, glumila u varaždinskom HNK-u, pa u kazalištima u Bjelovaru i Karlovcu te u splitskom HNK-u. Od 1965. je u Zagrebu koji je od tad njeno stalno boravište. Glumila je u kazalištu Komedija sve do umirovljenja 1991. godine. Odigrala je 131 ulogu u više od tri tisuće predstava.