Nekad je nužno odabrati stranu

Umro je Chris Cornell, frontmen Audioslavea i Soundgardena

Jedan od najpoznatijih rockera umro je u 52. godini

14.04.2016., Zagreb - Chris Cornell u sklopu turneje Higher truth tour nastupio je u Koncertnoj dovorani Vatroslava Lisinskog. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U 52. godini umro je Chris Cornell, pjevač Audioslavea i Soundgardena, potvrdio je njegov glasnogovornik, javlja Telegraph.

U izjavi koju je dao za AP, rekao je kako je Cornell umro u srijedu navečer u Detroitu. Brian Bumbery naveo je i kako je smrt poznatog rockera bila iznenadna i neočekivana te da su njegova supruga i obitelj u šoku. Uzroci smrti tek će se utvrditi, a obitelj je zamolila za privatnost.

Jedan od osnivača grungea u Seattleu

Američki pjevač bio je jedan od osnivača grungea u Seattleu devedesetih godina, gdje je formirao Soundgarden, najpoznatiji po singlovima Black Hole Sun i Spoonman koji su nagrađeni Grammyjem. Nakon što se Soundgarden raspao 1997. godine, Chris se nastavio baviti glazbom. Od 2001. bio je frontmen grupe Audioslave, a u njoj su bili i bivši članovi grupe Rage Against the Machine Tom Morello, Tim Commerford i Brad Wilk.

Cornell je, između vremena provedenog u Audioslaveu i Soundgardenu, nastupao i solo. Njegov solo album iz 1999. Euphoria Morning, bio je prvi od pet u razmaku od 16 godina. Zadnji album, Higher Truth, nakon izlaska 2015. dospio je u top 20 albuma u Americi.