Umro je glumac John Mahoney

Najviše ćemo ga pamtiti po ulozi Martina Cranea u Frasieru

FOTO: screenshot

Glumac John Mahoney koji je igrao Martina Cranea u američkom sitcomu Frasier umro je u dobi od 77 godina, javio je u utorak BBC.

Taj glumac rođen u Velikoj Britaniji umro je u nedjelju u hospiciju u Chicagu. Mahoney je imao uspješnu kazališnu karijeru, dobio je nagradu Tony, te iza sebe ostavlja i dug popis filmova i televizijskih filmova i serija.

Najpoznatiji po ulozi u Frasieru

Ipak, naviše će ga se pamtiti po interpretaciji oca Frasiera i Nilesa Cranea u komediji koja je emitirana 11 sezona, od 1993. do 2004.

Mahoney je dobio nagradu Američkog udruženja filmskih i televizijskih glumaca (SAG) 2000. za tu ulogu, a bio je nominiran i za dvije nagrade Emmy i dva puta za Zlatni globus.

Bolovao od karcinoma

Mahoney je rođen u Blackpoolu a kao mladić otišao je u SAD. Tek u dobi od 40 godina postao je profesionalni glumac. Bio je član američke kazališne skupine Steppenwolf 39 godina.

Ta je trupa objavila da je Mahoney preminuo uslijed komplikacija od karcinoma, te da je bio “omiljeni član skupine poznat po svojoj iznimnoj ljubaznosti, velikodušnosti i osmijehu”.