Umro je legendarni komičar Jerry Stiller, neurotični tata Georgea Costanze

Vijest je na Twitteru potvrdio njegov pravi sin, glumac Ben Stiller

FOTO: tbs/seinfeld/youtube

Komičar Jerry Stiller umro je u 92. godini života prirodnom smrću, objavljeno je danas. Vijest je potvrdio njegov sin, glumac Ben Stiller na Twitteru. “U tuzi vam javljam da je moj otac, Jerry Stiller, umro od prirodne smrti. Bio je najbolji tata i djed, te najposvećeniji suprug mojoj majci Anne 62 godine. Jako će nam nedostajati. Volim te tata”, napisao je Stiller.

Jerry Stiller je najzapamćeniji po svojim ulogama u seriji Seinfeld, u kojoj je glumio Georgeovog oca, neurotičnog i živčanog Franka Constanzu. Nakon Seinfelda, glumio je Arthura Spoonera, oca protagonistice Carrie iz serije Kralj Queensa. Uz uloge u serijama, zapažena je i njegova uloga u filmovima Zoolander, u kojima je glavnu ulogu imao njegov sin Ben.

Serenity now i Festivus

Stiller je rođen u New Yorku 1927. godine, a sudjelovao je i u Drugom svjetskom ratu. Nakon povratka iz rata, upoznao je komičarku Anne Meara, s kojom se oženio 1953. godine i s kojom je ostao do njene smrti 2015. godine. Svoje prve uspjehe bračni par je postigao kao komičarski duo Stiller And Meara, a bili su česti gosti legendarnog Eda Sullivana u njegovom showu tijekom 1960-ih i 1970-ih.

Međutim, najpoznatiji je vjerojatno po svojoj ulozi legendarnog Franka Constanze, za kojeg je 1997. godine dobio nagradu Emmy za izvanrednog gostujućeg glumca u komičnoj seriji. Među najpoznatijim situacijama iz Seinfelda se definitivno ubraja metoda za smirivanje “Serenity now”, te izumljeni blagdan “Festivus” koji je Constanza izumio kako ne bi morao slaviti Božić. Festivus je s vremenom nadišao okvire serije, pa ga ljudi, sasvim neslužbeno, slave i preko 20 godina nakon završetka Seinfelda.