Umro je Luke Perry

Otišao je tjedan dana nakon snažnog moždanom

Danas je u Kaliforniji umro Luke Perry, s 52 godine, manje od tjedan dana nakon što je preživio snažan moždani udar. U srijedu je završio u bolnici u Los Angelesu, gdje je snimao nove epizode serije Riverdale, u studijima Warner Brosa.

Umro je, javljaju svjetske agencije, okružen obitelji i prijateljima; djecom Sophie i Jackom, zaručnicom Wendy Madison Bauer, bivšom ženom Minnie Sharp, mamom, očuhom i bratom i sestrom.

Vrlo pristojna TV karijera

Od početka 80-ih počeo je glumiti u brojnim filmovima, no apsolutnu slavu stekao je ulogom Dylana u seriji Beverly Hills 90210’. Ako ste rođeni u generacijama koje su je propustile, teško je opisati vam što je značila starijima od vas. U Americi se emitirala od listopada 1990. do svibnja 2000. Luke Perry na audiciju je prvo došao zbog uloge Stevea Sandersa – kojeg je na kraju glumio Ian Zering.

Bez obzira na to što je apsolutno najpoznatiji po toj ulozi, uz Beverly Hills je cijelo to vrijeme uspješno gurao i druge projekte. A i nakon što je ta serija završila, imao je vrlo pristojnu TV karijeru.