Umro je Predrag Lucić

Lucić je bio ugledni novinar, pisac, redatelj i jedan od suosnivača Feral Tribunea

Processed with VSCO with b1 preset

Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo suosnivač Feral Tribuna, ugledni novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, javlja N1.

Lucić je rođen 1964. u Splitu, gdje je završio snovnu i srednju školu. Studirao je kazališnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Od siječnja 1985. povremeno surađivao u Feralu

Na Splitskom ljetu 1987. godine napravio je festivalske novine “Summer Times”. Lucić je od siječnja 1985. povremeno surađivao u Feralu, satiričnom podlistku Nedjeljne Dalmacije. Od 1988. bio je stalni autor Ferala, a od iste godine u Omladinskoj iskri pisao je kolumnu “Drugačije mlad”.

U Nedjeljnoj Dalmaciji 1989. počeo je raditi kao novinar-terenac, a s Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem proširio je Feral koji je tada dobio svoje puno ime, Feral Tribune. U jesen 1990. Lucić je s Feral Tribuneom preselio u Slobodnu Dalmaciju, gdje je radio i kao predratni i ratni reporter.

Feral Tribune je pokrenuo 1993.

U ožujku 1993. napustio je Slobodnu Dalmaciju i sa skupinom kolega pokrenuo satiričko-politički dvotjednik Feral Tribune. Lucić je bio glavni urednik prvih brojeva lista. U prosincu 1993. Feral Tribune je postao tjednik. Od tada pa sve do gašenja Ferala 2008., Lucić je radio kao urednik lista, autor tekstova, uređivao je web-stranice, kreirao fotomontaže, uređivao razne rubrike.

Pjesničke, prozne i dramske tekstove Lucić je objavljivao u časopisima “Fantom slobode”, “Ars”, “Sarajevske sveske” i “Naše pismo”.