Umro veliki Ray Liotta

Glumac je preminuo u snu, u 68. godini života

US actor Ray Liotta (L) arrives at the premiere of his film "John Q," with his wife Michelle Grace, in Los Angeles, CA, 07 February 2002.  AFP PHOTO/Lucy NICHOLSON (Photo by LUCY NICHOLSON / AFP)
FOTO: AFP

Ray Liotta, zvijezda čuvenih filmova Goodfellas i Field of Dreams, preminuo je u 68. godini života. The Guardian piše kako je glumac umro u snu.

Bio je u Dominikanskoj Republici gdje je radio na svom novom projektu, filmu Dangerous Waters u kojem igra s kolegicom Saffron Burrows.

Iza Liotte ostala je zaručnica Jacy Nittolo, koja je bila s njim dok je snimao, i kći Karsen. Liotta je imao golemu karijeru, poznat je i po ulogama u filmovima Something Wild, Narc, Marriage Story, Hannibal…

Tužne kolege

Čim je vijest potvrđena javili su se brojni kolege koji su s njim radili. Tako je Jamie Lee Curtis, koja je glumila s Liottom u drami Dominic i Eugene iz 1988., napisala na Twitteru da je “njegov glumački rad pokazao njegovu složenost kao ljudsko biće” i da je bio “nježan čovjek”.

James Mangold, koji je radio s Liottom u u trileru Identity iz 2003., također je tvitao: “Šokiran i tužan čuvši da je Ray Liotta preminuo. Osim vanjštine tvrdog momka i čvrsto navijenih emocija njegovih prepoznatljivih likova, bio je sladak, razigran i strastven suradnik i briljantan glumac.”

Ostavljen kao beba

Liotta je rođen u New Jerseyju, roditelji su ga napustili kao bebu. Imao je šest mjeseci kad je posvojen. “U početku mi nije bilo jasno kako se roditelj može odreći djeteta”, jednom je rekao za časopis People. “Zato sam imao takvu energiju, mislio sam naprosto – ‘to je sjebano’ . No, onda sam konačno u četrdesetima upoznao svoju biološku mamu, do tada više nisam bio toliko ljut. To je samo još jedno putovanje”, ispričao je.

Liotta je nakon nekoliko manjih uloga na TV-u i sitne uloge u The Lonely Lady iz 1983., dobio nominaciju za Zlatni globus za Something Wild 1986. godine. Glumio je u Field of Dreams 1989. prije nego što je preuzeo ulogu Henryja Hilla u čuvenom filmu Goodfellas Martina Scorsesea koji ga je torpedirao u slavu.