Universal kreće s Dark Universe franšizom kojom u kina misle vratiti Frankensteina, mumiju, dr. Jekylla i još hrpu čudovišta

U franšizi su okupili hrpu poznatih glumaca, a predstavljaju ju idući tjedan

Sljedeći tjedan Universal planira predstaviti svoju Dark Universe franšizu kojom ljude planiraju podsjetiti na neka stara, poznata čudovišta poput Frankensteina, mumije, doktora Jekylla i sličnih pomalo zaboravljenih likova.

Mumija, reboot popularne avanture iz 1999. s Brendanom Fraserom u glavnoj ulozi, 8. lipnja se vraća u kina, ovog puta s Tomom Cruiseom kao glavnim junakom. A upravo je Mumija prethodnica najavljene franšize.

Bardem kao Frankenstein i Crowe kao dr. Jekyll

Posljednjih godina superherojski filmovi prilično su uspješni u kinima, a budući se ljudi u Universalu teško mogu natjecati s Marvelovim i DC junacima odlučili su probati nešto drugačije. Stoga ćemo sljedećih godina opet moći gledati likove s kojima mlađe generacije nisu toliko upoznate, ali oni ponešto stariji će ih itekako cijeniti.

Primjerice, Javier Bardem će biti Frankenstein, Russell Crowe će biti dr. Jekyll, Johnny Depp će biti Nevidljivi čovjek, a Tom Cruise će se i dalje boriti s mumijama. Koliko saznajemo preko IMDB-a, za glavne uloge u budućim Dark Universe filmovima najavljeni su i Dwayne Johnson i Angelina Jolie.