Upravo smo saznali da je David Bowie htio igrati čarobnjaka Gandalfa

No redatelju Peteru Jacksonu se ta ideja nije nimalo svidjela

FOTO: screenshot

Da je David Bowie imao izleta u svijet filma smo znali oduvijek, ali upravo je isplivala informacija da je upravo taj veliki glazbenik nesuđeni čarobnjak Gandalf iz omiljene filmske trilogije Gospodar prstenova. Potvrdio je to glumac Domic Monaghan koji je u filmovima igrao hobita Merryja.

“Vidio sam ga u Hubbardu, jednoj poznatoj londonskoj casting agenciji. Bio sam na audiciji za Gospodara. Kad je završila sam otišao do Johna Hubbarda, čovjeka koji je vodio audiciju, i on mi je rekao nek pričekam par minuta jer je audicija prošla sjano što sam i učinio”, ispričao je glumac. “Zatim je ušetao David Bowie. Pretpostavljam da je čitao za ulogu Gandalfa.”

No, Peter Jackson godinama je pričao da je Bowieja zanimala uloga vilenjaka Elronda. Na kraju je ta uloga pripala australskom glumcu Hugu Weavingu, makar se Bowie još u Labirintu dokazao u sličnoj ulozi. “U pitanju su poznati, poznati likovi koje ljudi vole već gotovo 50 godina. Bilo bi dosta nezgodno da jedan od tih likova tumači netko poznat”, objasnio je Jackson 2001. kad je govorio o tome zašto nije pronašao nijednu ulogu u kultoj trilogiji.