Nekad je nužno odabrati stranu

Uskoro izlazi solo album Kurta Cobaina, a mi nismo sigurni što da mislimo o tome

Ovo neće biti album Nirvane i predstaviti će pokojnog pjevača u novom svjetlu

Do sad smo već dosta pisali o novom dokumentarcu “Montage of Heck” koji je koncipiran kao životna priča Kurta Cobaina. Iako kritike prvih ljudi koji su ga pogledali nisu pretjerano dobre, interes za ovim filmom je i dalje velik.

Ono što je fanove razveselilo više od svega je činjenica da je ovaj film otkrio veliku količinu glazbe koju je pjevač Nirvane snimio prije svoje tragične smrti, a koja nikad nije objavljena. Redatelj dokumentarca Brett Morgen je sad potvrdio da se ta glazba planira uobličiti u album koji će se pojaviti u prodaji negdje tijekom ljeta. Prema njegovim riječima, uz pjesme objavljene u samom filmu, postoji još neobjavljenog materijala.

“Ovaj album, sačinjen uglavnom od kućnih snimki, kod slušatelja će izazvati osjećaj kao da se trenutno druže s Kurtom i slušaju ga dok on prebire po gitari. Mislim da će iznenaditi mnoge. No da se razumijemo, ovo neće biti album Nirvane, i čuti ćete pjesme kakve od njega ne bi nikad očekivali”, izjavio je Morgen.

Trebaju li se izdavati neobjavljene pjesme?

https://twitter.com/1975gavi/status/594221797077291008

Posthumni albumi glazbenika su oduvijek tema oko koje je bilo dosta prijepora. S jedne strane, razumljivo je da obožavatelji prerano preminulih pjevača ili producenata žele čuti takve materijale. Svjesni su da njihovi omiljeni glazbenici neće više nikad stvoriti nešto novo i iz toga proizlazi interes za neobjavljenom muzikom.

S druge strane, trebalo bi poštovati njihov autorski integritet. Vrlo vjerojatno je većina takvih demo snimaka rezultat eksperimentiranja i traženja odgovarajućeg zvuka u tom trenutku. Da li bi oni to ikad objavili i ako bi, koliko bi se još vokalnih i produkcijskih promjena napravilo na tim pjesmama, mi ne možemo znati.