Uskoro kreće snimanje suvremene verzije klasika Mary Poppins, a Emily Blunt će igrati naslovnu ulogu

Premijera se očekuje za dvije godine, na Božić

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 28: Actress Emily Blunt attends the 88th Annual Academy Awards at Hollywood & Highland Center on February 28, 2016 in Hollywood, California.   Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Mnogi su vjerojatno odrastali uz kultni filmski mjuzikl Mary Poppins u kojem je naslovnu ulogu igrala Julie Andrews. Od premijere tog filma prošlo je više od pola stoljeća i, čini se, konačno je došlo vrijeme za remake tog klasika. Štoviše, čak je i, kako piše Guardian, potvrđena vijest da će suvremenu Mary Poppins igrati britanska glumica Emily Blunt.

Iz Disneya su poručili i da će se u filmu pojaviti autor trenutačno najpopularnijeg mjuzikla na svijetu Hamilton, Lin-Manuel Miranda. A nova Mary Poppins trebala bi pratiti život u međuvremenu odraslog Michaela Banksa i njegove troje djece u čiji će život Poppins ući nakon velike tragedije koja ih je zadesila. Radnja će biti smiještena u London 30-ih godina prošlog stoljeća.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vLkp_Dx6VdI

Režiju će preuzeti Rob Marshall koji se već okušao u režiranju filmskih mjuzikala radeći Into the Woods (u kojem je, inače, igrala i Blunt) dok će scenarij raditi David Magee. Songove će pisati Tonyjem nagrađeni kompozotori Marc Shaiman i Scott Wittman.

Mary Poppins, Harry Potter svog vremena

Marshall je , inače, još prošle godine navijestio da se radnja njegovog remakea neće bazirati na onoj iz 1964. u kojoj je glumila Andrews. On se radije odlučio pozvati na sedam dosad neadaptiranih djela PL Travers u čijem se središtu nalazi poznata magična dadilja.

“Ovo će biti ekstenzija. Veliki sam fan originala i Julie i ja smo jako dobri prijatelji. Ali, postoji ogroman opus materijala koji dosad nitko nije dotaknuo, a radilo se o Harryju Potteru vremena u kojem je napisan”, rekao je svojedobno Marshall.

https://www.youtube.com/watch?v=tRFHXMQP-QU

Autorici knjige originalni film nije se inače nimalo sviđao. Scenaristima je zamjerila što su gospođu Banks pretvorili u sufražetkinju. No, taj je film zaradio, za tadašnje pojmove, ogromnih 100 milijuna dolara, osvojio pet Oscara i postao dječji klasik. Premijera remakea zakazana je za Božić 2018.