Uskoro stiže još jedna serija prema knjigama autorice Sluškinjine priče; mogla bi biti golemi hit

MaddAddam će biti treća serija snimljena prema romanima Margaret Atwood

Canadian author Margaret Atwood attends the Franz Kafka Award ceremony for 2017, in Prague on October 17, 2017. 
The Franz Kafka Prize is an international literary award presented in honour of Franz Kafka, the German language novelist. / AFP PHOTO / Michal Cizek
FOTO: AFP

Paramount Television i Anonymous Content otkupili su prava za trilogiju Margaret Atwood, potaknuti velikim uspjehom serije Handmaid’s Tale, koja je ove godine rasturila na Emmyjima s osvojenih osam nagrada. Serija je osvojila i dva Zlatna globusa.

Nova serija bit će adaptacija trilogije MaddAddam koja se sastoji od romana Oryx and Crake (2003.), The Year of the Flood (2009.) i MaddAddam (2013.). Radi se o zastrašujućoj, ali inspirativnoj distopijskoj priči o globalnoj pandemiji koja prijeti uništenjem cijele ljudske vrste.

Serija će se baviti budućnosti genetskog inženjeringa

Priča prati šačicu preživjelih koji su zapravo genetski modificirana benevolentna, a ponešto zaostala nova vrsta ljudi, koje nazivaju Crakersima. Središnji lik je Jimmy, mladić koji je preživio pandemiju, a sada je vođa i mentor Crakersa.

Oni su pak dobili ime prema nekadašnjem Jimmyjevom najboljem prijatelju Crakeu, koji je genetskim inženjeringom stvorio Crakerse, s idejom da će njegov rad omogućiti budućim roditeljima da genetskim injžinjeringom doslovno izaberu kakvo dijete žele imati.

Crake je ujedno i tvorac čudotvornog lijeka BlyssPluss koji opisuje kao spoj Viagre i legalne droge koja korisnike dovodi do stanja blaženstva. Ono što je prešutio jest da je u svojem zlom i dijaboličnom planu dizajnirao taj lijek s neminovnim i smrtonosnim nuspojavama, koje su dovele do uništenja gotovo kompletne svjetske populacije.

Već treća serija prema djelima Margaret Atwood

“Vrlo sam zadovoljna idejom koju su mi prezentirali Angus, Kent, David, Bard i Amy (producenti serije), kao i zapanjujućom vizualnom prezentacijom koju su mi predstavili. Veselim se što ćemo surađivati na ovom projektu”, rekla je Margaret Atwood.

MaddAddam će biti treći televizijski projekt prema djelima kanadske spisateljice. Prema njenom romanu snimljena je serija Alias Grace, koja je trenutno dostupna na Netflixu te već spomenuta Handmaid’s Tale, čija druga sezona kreće 25. travnja.