Nekad je nužno odabrati stranu

Već se neko vrijeme priča da će Disney raditi live action remakeove svojih klasika pa smo iskopali o kojim se točno crtićima radi

Neki su već skoro gotovi, a nekih ćemo se još načekati

FOTO: Disney

Disney je, očigledno, čvrsto odlučio narednih godina udahnuti novi život svojim dobro poznatim klasicima. Kompanija je, naime, nakon golemog uspjeha Maleficenta i Pepeljuge odlučila snimiti još najmanje 18 live action filmova koji će se, poglavito, temeljiti na Disneyevim crtićima, piše Business Insider.

Kao što smo rekli, dok će se veći dio tih filmova temeljiti na Disneyevim originalnim crtićima, snimit će se i neke originalne priče, a neki već postojeći live action filmovi spomenutog studija trebali bi uskoro dobiti i svoje nastavke. No, krenimo redom.

1. Pete’s Dragon

Jedan od prvih na Disneyevoj listi je Pete’s Dragon iz 1977. godine. U remakeu će glumiti Bryce Dallas Howard i Robert Redford, a premijera je zakazana za 12. kolovoza.

2. Ljepotica i zvijer

Već idućeg proljeća u kina će stići i live action verzija Ljepotice i zvijeri u kojem će glavnu žensku ulogu igrati poznata britanska mlada glumica Emma Watson.

Osim nje ćemo gledati i Lukea Evansa, Ewana McGregora, Emmu Thompson i Iana McKellena. Premijera je zakazana za 17. ožujka 2017. godine.

3. Dumbo

Remake poznatog crtića o sloniću Dumbu iz 1941. godine režirat će proslavljeni redatelj Tim Burton. U filmu se neće koristiti pravi slonovi već kombinacija CGI-ja i live actiona. Datum premijere zasad nije poznat.

4. The Sword in the Stone

Disney planira i remake svog hita The Sword in the Stone iz 1963. godine koji prati priču mladog siročeta Arthura koji uči od čarobnjaka Merlina. Scenarij za film pisat će Bryan Cogman, scenarist i producent Igre prijestolja.

https://www.youtube.com/watch?v=tv6pwzIiRKc

5. Prince Charming

No, Disney neće ekranizirati samo priče svojih princeza. Priča se da bi i jedan od dvojice prinčeva Charminga (Pepeljuga i Sjeguljica) trebao dobiti svoj vlastiti film.

6. Genies

A vlastiti film će dobiti i Aladdinov Genie kojem je 1992. svoj glas u originalnom animiranom filmu posudio Robin Williams. U pitanju je prednastavak, a zvat će se Genies.

7. Aladdin

Zanimljivo je da se šuška kako bi Genies mogao, zapravo, biti uvod u live action verziju Aladdina.

8. Cruella

Glenn Close je igrala zlikovku Cruellu de Vill u live action verziji 101 Dalmatinca iz 1996., a u skoroj budućnosti njezinu bi ulogu trebala preuzeti Emma Stone koja će Cruellu utjeloviti u njezinom vlastitom filmu.

9. Mulan

Disney je još 2015. otkupio scenarij za Mulan, tako da je to već gotovo riješena stvar.

10. Winnie the Pooh

Najavljen je i live action remake kultnog crtića Winnie the Pooh iz 1966. godine.

11. Petar Pan

Petar Pan je, doduše, već sniman u nekoliko navrata, no Disney je svejedno odlučio još jednom prožvakati ovu klasičnu priču. Nadamo se da će biti bolja svojih dosadašnjih live action prethodnica.

Novog Petra Pana režirat će, inače, David Lowry, redatelj koji trenutačno radi prvi Disneyev film iz ove serije, Pete’s Dragon.

12. Tink

A svoj vlastiti film dobit će i prepoznatljiva vila iz Petra Pana, Zvončica, koju će igrati oskarovka Reese Witherspoon.

13. Pinocchio

Pinocchio je bio Disneyev drugi animirani film, a pušten je davne 1940. godine. Njegov live action remake temeljit će se, također, na poznatoj bajci no u mnogo manjoj mjeri od originalnog crtića.

https://www.youtube.com/watch?v=UQzZANZ4R14

14. Knjiga o džungli 2

Disney je još i prije no što je počelo snimanje ovogodišnjeg filmskog hita Knjiga o džungli počeo planirati nastavak tog filma pa bismo ga mogli dočekati u skoroj budućnosti.

Nastavak će režirati Jon Favreau, lik koji je potpisao i original – live action, ne crtić.

15. Maleficent 2

A priča se da bi svjetlo dana uskoro trebao ugledati i nastavak zločeste vile Maleficent iz Trnoružice, a naslovnu bi ulogu trebala reprizirati Angelina Jolie.

16. Snjeguljica i sedam patuljaka

Disney radi i na live action verziji svog prvog crtića, Snjeguljice i sedam patuljaka. No, film će se prilično razlikovati od originala.

Radnja će, naime, pratiti Snjeguljičinu sestru Rose Red, lika koji se pojavljuje u originalnoj bajci braće Grimm. Scenarij će raditi Evan Daugherty.

https://www.youtube.com/watch?v=lxj_A1CKxPk

17. Chip ‘n Dale Rescue Rangers

No, ne razvijaju u Disneyu samo remakeove dugometražnih animiranih filmova. Priča se, naime, da bi duo iz serije Chip ‘n Dale Rescue Rangers trebao dobiti svoj live action/CGI film.

18. Fantasia

Zeleno svjetlo dobio je i film koji će se temeljiti na Fantasiji, odnosno glavnom antagonistu iz tog crtića, Chernabogu.

Ovo je, ujedno, i najčudniji Disneyev projekt budući da se radi o svojevrsnoj interpretaciji vraga, što je prilično netipično za Disney. No tko zna, možda bude genijalno.

https://www.youtube.com/watch?v=Pt-Hv9YtYJc