Nekad je nužno odabrati stranu

Večeras u Laubi Telegram predstavlja novu knjigu uz Rajka Grlića i Antu Tomića, svi ste pozvani

Promocija Neispričanih priča Rajka Grlića održat će se u 19 sati u zagrebačkoj Laubi

Danas u 19h u zagrebačkoj Laubi, Telegram organizira veliki promociju nove knjige u našoj nakladi, dopunjenog izdanja Neispričanih priča Rajka Grlića. Grlićeve autobiografske Neispričane priče bile su ozbiljan književni hit kada su se pojavile 2018. godine, te su vrlo brzo rasprodane po hrvatskim knjižarama.

Za novo i dopunjeno izdanje u Telegramovoj nakladi, Grlić je napisao 21 i jednu novu, nikad objavljenu priču. O novom izdanju Neispričanih priča pričat će novinar i književnik Ante Tomić, izdavač Nino Pavić i urednica knjige Marina Vujčić i autor Rajko Grlić. Ulaz je besplatan, a svi ste pozvani.

Posebna cijena za pretplatnike

Neispričane priče autobiografska su proza u kojoj se isprepliću ključni životni događaji, biografski fragmenti, sjećanja, anegdote, uspomene, priče iz režijske bilježnice i evidencija o prijelomnim sudbinskim putovanjima jedne obitelji koju su društveni, politički i ratni prevrati nosili s jednog kraja svijeta na drugi.

Novo dopunjeno izdanje Grlićevih Neispričanih priča možete naručiti već danas, u prednarudžbi na Telegramu za 179 kuna. Za sve pretplatnike Telegrama pripremili smo poseban popust, te je na ovoj stranici možete kupiti za samo 119 kuna, s besplatnom dostavom na kućnu adresu.

Jergović: Lijepa i veličanstvena knjiga

“Lijepo, veličanstveno, vrijedno svake buduće zavisti koju ćete osjetiti prema ovom čovjeku”, napisao je Miljenko Jergović u svojoj recenziji. “Grlićeva knjiga istovremeno je piščeva autobiografija i rasprava o jednom prelomljenom i polomljenom vremenu, moj obračun s njima u kojem se Grlić nesmiljeno i s fascinantnim – i u svakom pogledu pozitivnim, ljekovitim zlopamćenjem razračunava sa svima koji su se, da li iz hobističkog domoljublja ili iz stvarnih uvjerenja, bavili njegovim progonom, ali to je i knjiga, blaga i nježna, na trenutke gotovo poetski minuciozna, čiji pisac u svemu pokušava pronaći film”, napisao je Jergović.

Neispričane priče Rajka Grlića, inače Telegramovog kolumnista, puno su više od klasične autobiografije – u njima je dokument jednog vremena, mnogih pojedinačnih i kolektivnih sudbina, ali i pisani trag jedne redateljske karijere u kojoj je, pored svih snimljenih i nagrađenih filmova, ostalo puno nesnimljenih filmskih priča koje su ovdje oživjele kao pripovijetke. Sada, u Telegramovom izdanju, s dvadeset i jednom novom pričom.


Ako još niste pretplatnik Telegrama, a želite posebnu cijenu za novu knjigu Rajka Grlića – kao i za naša prethodna izdanja Bili libar Borisa Dežulovića te O Zagrebu Zrinke Paladino – ovdje možete pogledati opcije pretplate.