Veliki Helen Mirren i Ian McKellen zajedno snimaju film; ona je udovica koja šarmira starog varalicu

Nema još točnog datuma izlaska filma, ali očekuje se iduće godine

FOTO: Lachlan Moore/CBS Films/Lionsgate)

Ian McKellen i Helen Mirren glumit će glavne likove u novoj drami The Good Liar Billa Condona, redatelja Disneyjeva posljednjeg hita Beauty and the Beast. McKellen će glumiti ostarjelog prevaranta Roya koji upoznaje imućnu udovicu, koju glumi Mirren. Gospodin Roy misli da mu se posrećilo, uvjeren je da će stara udovica biti laka meta za njegove uvježbane prevare te da će se dočepati njezina novca.

Iako u početku sve ide po planu, udovica ga s vremenom uspijeva šarmirati. Roy nakon nekog vremena samom sebi priznaje da gaji osjećaje prema gospođi koja ga je pustila u svoj dom i povjerila mu tajne iz svoje prošlosti, što mu poremećuje planove da se dokopa njezina bogatstva.

Četvrta suradnja McKellena i Condona

The Good Liar će biti četvrta suradnja Iana McKellena i redatelja Billa Condona. Prvo su surađivali na filmu Gods and Monsters iz 1998., za koji je Condon osvojio Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Istovremeno je McKellen dobio svoju prvu nominaciju za Oscara (a drugu za ulogu Gandalfa u Gospodaru prstenova).

Drugi put su surađivali na Mr. Holmes, filmu koji je Condon režirao, a McKellan glumio ostarjelog Sherlocka Holmesa, a treći put 2017. na Beauty and the Beast, u kojem je McKellen posudio glas satu Cogsworthu. Inače, scenarij za The Good Liar napisao je Jeffrey Hatcher prema romanu Nicholasa Searlea, a prema IMDB-u film bi trebao izaći iduće godine, no još točnog datuma nema.