Nekad je nužno odabrati stranu

Veliki zaokret Netflixa: snimat će manje filmova, koncentrirat će se na spektakularne blockbustere

Tvrtka će se početi snažno mijenjati u filmskoj diviziji

Remont Netflixa se nastavlja, piše Mic. Prema istraživanju The Hollywood Reportera o velikim potresima u streaming servisu, tvrtka će se početi snažno mijenjati u filmskoj diviziji, iako su pojedinosti o tome kako će to ići još uvijek nejasne.

Nakon što su vijesti o gubitku pretplatnika oborile vrijednost dionica i dovele do dramatičnih promjena, uz otpuštanje više od 150 zaposlenika u posljednjih mjesec dana, Netflix je sada fokusiran na snimanje manje filmova, ali, kažu, boljih. “Cilj će biti napraviti najbolju verziju nečega umjesto pojeftinjenja zbog količine”, rekao je jedan insajder.

Netflixu reputacija već godinama pada

Godinama je Netflix gubio reputaciju zbog kontinuiranog objavljivanja sadržaja, bez stanke, odnosno novog filma svaki tjedan. Taj je plan, navodno, još uvijek na snazi, ali ideja je koncentrirati se na ulaganja u velike blockbustere kao što je nadolazeći The Gray Man, s Ryanom Reynoldsom i Chrisom Evansom u glavnim ulogama. U međuvremenu, načinjeni su veliki rezovi u Netflixovoj obiteljskoj diviziji “live action” i odjelu “independent features”.

Netflix će i dalje raditi male filmove ali će oni postati niša za strastvenu publiku, kažu upućeni. Najgora je prognoza za filmove srednjeg budžeta, gotovo izgubljenu formu koja je držala Netflix iznad vode posljednjih godina, od romcoma Always Be My Maybe do ambicioznih trilera poput trilogije Ulica straha i težih art projekata kao The Power of the Dog.

Pad znači da će završiti era skupih ispraznih projekata, kao što je bio Scorseseov The Irishman. “Tendencija da se učini bilo što da se privuku talenti, i da im se daju otvorene ruke, završava”, kaže insajder.