Video. Objavljen trailer za Metropolitance, jednu od uzbudljivijih hrvatskih serija koje nam stižu ove jeseni

Dario Vince snimio je seriju o Zagrebu nakon potresa usred pandemije

FOTO: HRT screenshot

Nova serija Metropolitanci – čiji je autor, producent i glavni scenarist Dario Vince, a redatelj Igor Šeregi – na jesen će krenuti s emitiranjem na HRT-u. Danas je objavljen trailer, HRT ga je jutros premijerno prikazao u emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Prva od 14 epizoda bit će emitirana 26. rujna, a već sljedeći dan prikazat će se i druga epizoda. Na Prvom programu HRT-a će svaki tjedan biti prikazivane dvije epizode, u ponedjeljak i u utorak.

Radnja je u Zagrebu, u fiktivnom naselju

Inače, serija se odvija u suvremenom Zagrebu, u fiktivnom naselju Vrtovec gdje se usred pandemije, a nakon razornog potresa, dosele stanari iz centra grada čiji su stanovi razrušeni u potresu.

Glavni junaci serije bit će idealist Petar, kojeg utjelovljuje Rene Bitorajac, te pragmatični Pavić, kojeg igra Dejan Aćimović, koji situaciju vidi kao priliku za zaradu.

‘Želio sam se baviti ljudima, a ne problemima’

Nakon što je krenulo snimanje Metropolitanaca, koju je za HRT radila Vinceova kuća Ring produkcija, Vince je za Telegram iznio malo više detalja. Kako je rekao, iako je završena tijekom pandemije, “serija se dugo kuhala”. Želio je raditi priču o suvremenom Zagrebu i smatra “bizarnim da trideset godina nije bilo priče koja odražava pravi identitet prijestolnice – metropole, u kojoj, kao i u drugima diljem svijeta, ima više onih koji su tek stigli nego onih koji su tu generacijama”.

Ispričao je kako ga je veselilo raditi “nešto što smije biti vedro i duhovito” nakon svoje serije Počivali u Miru. Vince je istaknuo da je zadatak dramske serije “otvoriti prostor i drugačijem doživljaju stvarnosti”.

“Ne kažem da oko nas nema puno problema kojima se treba baviti, ali imamo mi i nekih lijepih osjećaja i želja, smijeha, tuge, ljubavi i zabave zbog kojih vrijedi živjeti i za koje se treba boriti, inače nam ode život na prigovaranje. U Metropolitancima se nisam želio baviti ‘problemima’, nego ljudima, karakterima i njihovim osjećajima”, kazao je u intervjuu za Telegram u travnju, koji u cijelosti možete pročitati OVDJE.