Vidjeli smo samo jednu sliku iz filma Deadpool, i već nam je urnebesan

Ryan Reynolds je zatvitao prvu fotku svog kostima i internet je poludio

Marvel ima veliki univerzum likova. Toliko velik da imaju osobu zaposlenu da doslovno samo vodi računa o svim likovima koji se pojavljuju i stripovima i bilježi događaje koje proživljavju. To, naravno, znači da na svakog popularnog lika dođe pedesetak likova za koje nitko nikada nije čuo. I baš ih briga. Onda imam likove koji su naprosto pregenijalni da ih se ne bi poznavalo. Ali ih autori iz nekog razloga odbijaju korsitit. Ako se nađu u stripu, uglavnom su neki sporedni lik i moraju se jako boriti da dobiju svoj serijal. Ako se pojave u filmu, onda im daju desetak minuta i nstavljaju dalje s pričom.

Takava je sudbina i Deadpoola. Sam po sebi nije pretjerano zanimljiv. Nastao je u istom eksperimentalnom programu kao i Wolverine, pa zato uvijek pada u drugi plan sa svojim moćima. Ali Deadpool je puno više od obične kopije Wolverinea. Za početak, potpuno je psihotičan. I pritom ne mislim na neki ‘ha, ha, vidi ga kako je luckast’ način. Deadpool ima dijagnozu disocijativnog poremećaja osobnosti. To ga čini zastrašujućim. S jedne strane je krvoloočni ubojica. S druge nadnaravno duhoviti luđak.

Užasno mi je drago da je Marvel prigrlio svog krvoločnog luđaka. U veljači 2016. mu izlazi prvi samostalni film, glumi ga Ryan Reynolds i danas smo dobili prvu fotografiju Deadpoolovog filmskog kostima. Gospodin Reynolds ju je osobno objavio na svom twitteru!

Ovo, zapravo, nije prvi put da vidimo Deadpoola na filmu. Pojavio se kratko u X-Men: Origins – Wolverine, ali je to bio omanji debakl. Puno bolje ga je bilo vidjeti u klipu koji je slučajno ili namjerno procurio u javnost. Riječ je o testu za potencijalni film.

https://www.youtube.com/watch?v=gn4Z-U9OyuA

Dvije su genijalne stvari oko ove slike. Prvo, prepuna je humora. I to onog Deadpool humora koji fanovi vole. I drugo, puno važnije, kostim je potpuno identičan onome u stripu. Nisu, kao u Wolverineu, odlučili zanameriti dosta vitala dio kostima (masku), kako bi pokazivali glumčevo lice cijelo vrijeme. Studio je zaposlio superzvijezdu i onda mu nabio masku na glavu tokom cijelog filma. Za to treba hrabrosti. Kudos.