Nekad je nužno odabrati stranu

Vikend je odmah malo bolji: stigao je prvi trailer za novi Star Wars - The Rise of Skywalker

Ovo je deveti, posljednji film koji će zaključiti sagu koja je počela još 1977.

Izašao je trailer za vjerojatno najiščekivaniji film godine, deveti iz franšize Ratova zvijezda. Zvat će se
The Rise of Skywalker (Uspon Skywalkera) i ovo je, zapravo, posljednji film serijala o Skywalkerovima koji će zaključiti filmsku sagu koja je počela još 1977.

Disney je prve isječke iz filma koji će se povratak zlog vladara Palpatinea prikazao na tradicionalnom godišnjem okupljanju fanova Ratova zvijezda koje se održalo u Chicagu. Na kraju trailera, kad se začuo zlokoban imperatorov smijeh, na pozornici se pojavio glumac Ian McDiarmid koji je igrao Palpatinea i u prijašnjim filmovima.

U filmu se pojavljuje i lik Princeze Leie

Do petka popodne trailer Uspona Skywalkera pregledan je oko 11 milijuna puta. Radnja filma odvija se neko vrijeme nakon događaja iz filma “Posljednji Jedi”, kazao je redatelj filma J.J. Abrams. U jednom od prizora vidi se zagrljaj između Princeze Leie, koju je igrala preminula Carrie Fisher i Rey (Daisy Ridley).

Fisher je umrla 2016., no Abrams je rekao da je bilo “čudo” kako je mogao spojiti nekorištene snimke iz “Posljednjeg Jedija” da se nastavi priča o omiljenom liku. “Princeza Leia u ovom filmu živi na način koji mi je nevjerojatan”, rekao je Abrams.

Okolnosti koje prate Palpatineov povratak ostaju tajnovite. Činilo se da je umro u “Povratku Jedija” 1983. U traileru prikazanom u petak Lukeov glas (Mark Hamill) kaže Rey da “nitko nikad zaista nije otišao”. Luke također kaže Rey da su “nam prenesena sva znanja” i da se sada ona mora boriti protiv zla.