Vraća se Miami Vice; Vin Diesel producira novu inkarnaciju hit serije osamdesetih

Hit akcijska serija osamdesetih proslavila je Dona Johnsona

FOTO: StevenMighty/YouTube/Screenshot

Miami Vice, jedna od najpopularnijih detektivskih serija osamdesetih, koja je napravila globalnu zvijezdu od Dona Johnsona, sada se izgleda se vraća na male ekrane, i to zaslugom akcijske zvijezde Vina Diesela. Filmska verzija iz 2006. godine, u kojoj su glavne uloge tumačili Colin Farrel i Jamie Foxx, nije postigla uspjeh u kinima, ali to ne znači da ne postoji publika za još jednu televizijsku inkarnaciju.

Uz Diesela, jedan od nostielja ovog projekta je Chris Morgan, filmaš koji ne napisao scenarije za šest naslova iz franšize Brzi i žestoki, stoga nije čudno da mu je jedan od glavnih suradnika upravo Vin Diesel. Kako prenosi Hollywood Reporter, Diesel za sada nije najavljen kao jedan od glumaca serije, već samo kao producent.

Diesel je osobno pokrenuo ovaj projekt

Za scenarij pilot epizode angažiran je Peter Macmanus, iskusni televizijski veteran, poznat kao koautor serije Satisfaction za USA Network i horor serije Mist, rađene prema istoimenom romanu Stephena Kinga, za kanal Spike. Glavna producentica nove Miami Vice serije je Shana Waterman, koja je prije radila na 24: Live Another Day i Wayward Pines.

Prema neslužbenim informacijama, Diesel je sam došao na ideju obnavljana serije Miami Vice, te osobno kontaktirao predsjednicu BC Entertainmenta Jennifer Salke kako bi dobio odobrenje za snimanje pilot epizode. Glumačka postava još nije poznata. Originalna serija Miami Vice emitirala se pet sezona, od 1984. do 1990. godine.