Warner Bros je upravo najavio da će snimati film o Jokeru, producirat će ga Martin Scorsese

Film će se pozabaviti pričom o mladom Jokeru

FOTO: Warner Bros promo

Warner Bros je upravo najavio da rade na novom DC filmu, koji će se baviti Jokerovom prošlošću i događajima koji su vodili do toga da postane negativac kakav nam je poznat iz dosadašnjih Batman filmova. Film će režirati Todd Phillips, redatelj sva tri Mamurluka, koji će scenarij pisati zajedno sa Scottom Silverom, scenaristom filma s Eminemom 8 Mile, javlja Deadline.

Izvršni producent bit će Martin Scorsese, a već je najavio kako će se i kroz novi film o Jokeru provlačiti njegov prepoznatljivi štih. Naime, radnja će se odvijati u Gotham Cityju 80-ih, a atmosfera će biti drukčija od tipičnih DC superherojskih filmova i podsjećat će na Scorseseove klasike poput Taksista ili Dobrih momaka.

Jokera će ovog puta glumiti netko mlađi

Za Jokera se sa sigurnošću može reći da je najpoznatiji Batmanov protivnik, a dosad je u svim filmskim verzijama bio zapravo prava zvijezda filma i lik kojeg gledatelji vole mrziti. Počelo je s Jackom Nicholsonom koji je u Batmanu iz 1989. Jokeru dao nevjerojatnu karizmu. Gledatelji su vjerovali kako nitko ne može biti bolji Joker od Nicholsona, no razuvjerio ih je Heath Ledger koji je za svog Jokera u Nolanovom Dark Knight posthumno nagrađen Oscarom.

U nedavnom prilično lošem Suicide Squadu najbolji dio filma ponovno je bio upravo Joker, zahvaljujući odličnoj izvedbi Jareda Leta, koji je tada još jednom potvrdio da je jedno od najtalentiranijih, iako često previđenih, imena Hollywooda. Novi film o Jokeru bit će drukčiji i po tome što u Jokerovom kostimu nećemo vidjeti nikoga od poznatih faca, obzirom da je najavljeno kako za glavnu ulogu traže novo mlado lice.