Warner Bros snima novog Batmana, a čini se da ga novi redatelj želi približiti onoj Nolanovoj mračnoj verziji

Ben Affleck skoro je odustao, ali ipak će reprizirati ulogu Batmana

FOTO: Screenshot YouTube

U studenom u kina dolazi Justice League Zacka Snydera u kojem ćemo ponovno gledati Batmana, Supermana i Wonder Woman u zajedničkoj akciji. No, Warner Bros već je najavio novi samostalni film o Batmanu (ovog puta bez Supermana, obzirom na loše kritike nakon Snyderovog Batman v Superman), no zasad stvari ne idu baš po planu.

Ben Affleck je odlučio režirati novog Batmana, no nakon početnih problema sa scenarijem (studio je zamijenio izvorne scenariste pa su morali početki ispočetka) te istovremeno neprekidnim lošim kritikama na Batman v Superman, Affleck je odstupio s mjesta redatelja. Umjesto njega, režiju je preuzeo Matt Reeves koji se proslavio svojim mocumentaryjem Cloverfield, a uskoro u kina stiže i njegov War for the Planet of the Apes.

Redatelj ima viziju koja bi mogla spasiti Batmana

To što se Matt Reeves prihvatio režije moglo bi se pokazati važnim za novog Batmana, a moglo bi ga i spasiti, obzirom da novi redatelj ima jasnu viziju. Prema njegovim riječima, nastojat će napraviti mračnu atmosferu sličnu onoj u Nolanovoj Batman trilogiji, ali sa snažnim emotivnim nabojem.

“Imam viziju o Batmanu u stilu klasičnih film-noir detektivskih priča gdje ćemo iz prvog lica saznati što motivira Batmana. To će gledateljima omogućiti da se povežu s onim što je u njegovom umu, ali i u njegovoj duši”, izjavio je Reeves.

Novi film zove se jednostavno The Batman, radnja još nije poznata, ali znamo da će Ben Affleck ponovno glumiti Crnog Viteza. Pridružit će mu se i Jeremy Irons kao Alfred te J.K. Simmons kao načelnik Gordon.