Wes Anderson snima novi film, poznati su prvi detalji

Scenarij su napisali Anderson i njegov česti suradnik Roman Coppola, a detalji zapleta i priče su i dalje tajna

FOTO: AFP

Wes Anderson je započeo snimati svoj najnoviji film “The Phoenician Scheme” u Njemačkoj.

Film se snima u studiju Babelsberg gdje je ovaj američki redatelj ranije snimao pet svojih filmova, uključujući “Grand Budapest Hotel”, “Francusku depešu” i “Asteroid City”.

Babelsberg je, inače, najstariji filmski studio na svijetu; datira iz doba Weimarske republike, a danas je poznat i po filmskom zabavnom parku Filmpark Babelsberg s rekonstrukcijama scena iz slavnih njemačkih filmova.

Idealno mjesto za Wesa

Prostrani park Babelsberg obuhvaća i neogotički dvorac, mlin i brojne arhitektonske kulise. Povijesna rezidencijalna četvrt Weberviertel prepuna je i osebujnih tkalačkih prizemnica iz 18. stoljeća s oslikanim prozorskim kapcima.

Ne čudi da je na takvom mjestu Anderson snimao neke od svojih najznačajnijih filmova.

Benicio Del Toro, Michael Cera i Bill Murray potvrđeni su kao glavni glumci, dok se očekuje da će listi glumaca biti pridruženi i neki od Andersonovih drugih omiljenih glumaca, koji redovito nastupaju u njegovim filmovima.

Detalji priče su tajna

Scenarij su napisali Anderson i njegov česti suradnik Roman Coppola, a detalji zapleta i priče su i dalje tajna. Anderson producira “The Phoenician Scheme” zajedno s tvrtkom Indian Paintbrush.

Prošle godine, produkcija je dobila 1,5 milijuna eura potpore od njemačkog regionalnog fonda Medenboard Berlin-Brandenburg (MBB).

Podsjetimo, čuveni redatelj nije bio prisutan u Los Angelesu na ceremoniji dodjele Oscara, zbog čega nije osobno primio svoj kipić za najbolji kratki igrani film, Netflixovu “Prekrasnu priču o Henryju Sugaru”. Zahvaljujući se na nagradi, Anderson je rekao:

“… nažalost, ja sam u Njemačkoj, gdje započinjem snimati novi film rano sutra ujutro, pa nažalost ne mogu osobno primiti nagradu”.