Will Smith kreće sa snimanjem nove verzija 'Princa iz Bel Aira', a mi nismo sigurni što da mislimo o tome

Serija bi trebala imati novu radnju, s novim likovima i glumcima

FOTO: Screenshot

Produkcijska kompanija Overbrook Entertainment trenutno je u ranoj fazi razvijanja nove obiteljske komedije koja je zamišljena kao moderna verzija jednog od najpopularnijih sitcomova iz 90-ih, “Princa iz Bel Aira”, objavio je TV Line. Vlasnik te produkcijske kuće je Will Smith, glavna zvijezda spomenute serije.

“Princ iz Bel Aira” emitirao se 6 sezona, u periodu od 1990. do 1996. Fresh Prince bio je tadašnji Smithov glazbeni alias, u vrijeme dok je radio s DJ Jazzy Jeffom, koji je također imao sporednu ulogu u seriji. U njoj smo gledali Willa, tinejdžera koji se preselio iz siromašnog i problematičnog kvarta u Philadelphiji kako bi živio kod svoje bogate tete i njezine obitelju na Bel Airu. Serija je doživjela veliki komercijalni uspjeh, a Will Smith je zajedno s Quincyjem Jonesom snimio općepoznatu pjesmu koja se koristila kao uvodna špica. Zahvaljujući “Princu iz Bel Aira”, Smith je lansirao vrlo uspješnu glumačku karijeru koja je krenula s “Men in Black” i “Bad Boys”, a nastavila se sa nizom drugih holivudskih blockbustera.

U seriji će vjerojatno glumiti Willow i Jaden Smith

Serija se originalno emitirala na NBC-u, a predsjednik ove kompanije Robert Greenblatt izjavio je kako trenutno nemaju veze s novim projektom, no kako su otvoreni za pregovore. Prema nekim izvorima, iako bi se radilo o svojevrsnom remakeu, bila bi riječ o potpuno novoj radnji s novim likovima i glumcima. Will Smith će imati ulogu izvršnog producenta, zajedno sa svojom ženom Jadom Pinkett-Smith. To bi vrlo vjerojatno moglo značiti da će u seriji glumiti njihova djeca, Willow i Jaden.

Iako publika uglavnom reagira pozitivno na vijesti o remakeovima starih filmova i serija, nismo sigurno da ovdje treba biti preoptimističan. “Princ iz Bel Aira” postigao je veliki uspjeh jer se emitirao u malo drukčijem vremenu, kad je je Amerika tek otkrivala tzv. black entertainment koji je od tada masovno eksploatiran i više ne nudi gotovo ništa originalno. Danas bi se nova serija tog tipa izgubila u masi drugih prosječnih sitcomova kratkog vijeka trajanja.