Will Smith objavio da napušta američku filmsku Akademiju: 'Moje ponašanje bilo je šokantno i neoprostivo'

Američki glumac izazvao je skandal nakon što je na Oscarima ošamario voditelja Chrisa Rocka

Glumac Will Smith napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka.

“Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Moje ponašanje bilo je šokantno, bolno i neoprostivo. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada”, stoji u izjavi glumca.

“Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima”, dodao je, priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

Disciplinski postupak protiv Smitha

“Popis onih koje sam povrijedio je duga i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće”, napisao je Smith. “Za promjenu treba vremena. Radit ću na tome da nasilje nikad više ne zamijeni razum”.

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Američka Akademija filmskih umjetnosti potvrdila je da je dobila Smithov zahtjev za isčlanjenje, a prethodno su najavili disciplinski postupak protiv glumca.