Woody Allen je konačno pustio trailer za svoj novi film Café Society kojim će otvoriti ovogodišnji Cannes

Ono što smo vidjeli izgleda dosta obećavajuće

FOTO: YouTube

Kako su godine prolazile mnogi su umjetnici prodefilirali filmovima Woodyja Allena, s više ili manje uspjeha. Neki od njih su se odmah pronašli u njegovom čudnovatom svijetu svijetu, sjetimo se, primjerice, Larryja Davida i Owena Wilsona, dok su drugi bili nešto manje očit izbor (Kenneth Branagh ili Will Ferrell).

No, od svih koji su se u posljednje vrijeme pojavili u filmovima ovog poznatog redatelja najdublji trag ostavio je, vjerojatno, mladi Jesse Eisenberg (Rimu, s ljubavlju) kojeg se čak naziva Allenovom spiritualnom srodnom dušom, piše Guardian.

Stoga se logičnim čini što je upravo Eisenberg dobio jednu od glavnih uloga u najnovijem filmu Woddyja Allena: Café Society. On će tako u Allenovom 47. po redu filmu (i 3. s kojim će se otvarati Filmski festival u Cannesu) utjeloviti naivnog mladića ubačenog u zmijsko leglo Hollywooda 30-ih godina.

Uigrana ekipa

Osim Eisenberga u filmu će igrati i perspektivna Kristen Steward. Bit će im ovo, inače, već treća suradnja. Ranije su, podsjećamo, surađivali na Ljetnoj avanturi i American Ultri. No, ovaj put će utjeloviti likove koji su živjeli u zlatnim godinama holivudske filmografije kad je još njujorška mafija bila usko povezana s losandželeskim filmašima i to poprilično otvoreno.

Osim toga, ovim filmu u prilog ide još nekoliko stvari: Steve Carell će igrati ljigavca, fah koji mu oduvijek najbolje leži, Corey Stoll pojavit će se na velikom platnu s kosom i Parker Posey kao najbolje iz filma Nerazuman čovjek. A tu je i sjajan plot koji dosta podsjeća na koenovski scenaristički rukopis.

Kao što smo rekli, film će svjetsku premijeru imati na otvorenju Cannesa 11. svibnja, a dok ne stigne do kino dvorana proći će nešto vremena s obzirom na to da ćemo ga u redovitoj kino distribuciji gledati tek krajem kolovoza.