Snima se adaptacija još jednog kultnog stripa Daniela Clowesa, glume Woody Harrelson i Laura Dern

Snimanje 'Wilsona' počinje u lipnju, a oscarovac Alexander Payne je producent

FOTO: John Kuramoto

Nakon velikog povratka u prvoj sezoni ‘True Detective’, Woody Harrelson pregovara o nastupu uz Lauru Dern u oporoj drami ‘Wilson’, filmskoj adaptaciji cijenjenog stripa kultnog američkog autora Daniela Clowesa, jednog od protagonista nezavisne strip-scene i tvorca popularnog crtanog romana ‘Ghost World’. Potonji, u nas preveden kao ‘Svijet duhova’, također je ekraniziran u jedan od najvoljenijih indie filmova u režiji Terrya Zwigoffa, u kojem su antologijske uloge ostvarili Thora Birch, Scarlett Johansson i Steve Buscemi. Gorepotpisanom to je možda i najdraža Buscemijeva uloga uopće.

Elem, Harrelson će, ukoliko prihvati ulogu, zaigrati sredovječnog mizantropa koji žarko želi još samo jednu priliku da obnovi svoj polupropali obiteljski život. Razvedenog Wilsona na djelovanje će potaknuti spoznaja da ima skrivenu kćer tinejdžericu, što će ga natjerati da pokuša obnoviti odnos sa svojom bivšom suprugom (Laura Dern), ovisnicom o drogi. Uza sve to, Wilson se suočava i sa smrću oca koja ga je vidno potresla – to je dio sižea inspiriran stvarnim iskustvom Daniela Clowesa.

Zbunjeni i razočarani tinejdžeri i odrasli

Film će režirati Craig Johnson koji se proslavio prošlogodišnjim ostvarenjem ‘The Skeleton Twins’, i to prema Clowesovom scenariju. Za uspješnu adaptaciju ‘Ghost Worlda’ Clowes je također samostalno napisao scenarij, prije gotovo petnaest godina. Obećavajuća je okolnos što i Harrelson i Dern proživljavaju novi zenit karijere – on nakon što je pokorio male ekrane, a ona nakon što je zaradila nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge, za svoj rad na filmu ‘Wild’ redatelja Jean-Marc Valléea. Film je na početku trebao režirati slavni dvostruki Oskarovac Alexander Payne, doajen bolje polovice Hollywooda, ali se on prebacio u ulogu producenta.

Zanimljivo je što je u Payneovom prvom dugometražnom filmu ‘Citizen Ruth’ iz 1996. Laura Dern također igrala narkomanku koja se pokušava osloboditi ovisnosti. Hollywood Reporter izvještava da će snimanje filma započeti idućeg mjeseca u Minneapolisu. Interesantno je i što se Clowes prije dvije godine našao u fokusu holivudske žute štampe jer je optužio mladog glumca Shiu LaBeoufa da je upotrijebio nepotpisane segmente njegovog rada u vlastitom kratkom filmu ‘Howard Cantour.com’. Na kraju se LaBeouf bio prisiljen javno ispričati u prosincu 2013. jer se ispostavilo da je zaista bez pitanja upotrijebio dijelove dijaloga iz Clowesove priče ‘Justin M Damiano’, o umornom i razočaranom filmskom kritičaru.

Općenito, Clowesovi stripovi najčešće se bave tinejdžerima ili sredovječnim ljudima koji se nalaze na životnom raskršću i preispituju svoje odluke, tako da ni ‘Wilson’ nije iznimka. Više o tome možete pročitati u nedavnom intervjuu koji je objavljen u Guardianu.

Izvor: www.theguardian.com